Sagen vil være snill jente

Hoppjenta Anette Sagen vil gå mer stille i dørene denne vinteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fjorårssesongen gjorde henne til idrettskjendis og Torbjørn Yggeseth til den store, stygge ulven.

Etter konflikten med Det internasjonale skiforbundet (FIS) forrige sesong, der den unge jenta sto rak i ryggen og spurte hvorfor hun ikke fikk lov til å hoppe langt, ble hun og de andre norske hoppjentene førstesidestoff og populære langt utover det de var forberedt på.

- Jeg håper på en litt roligere sesong i år, ler hun, og forteller at hun har lært seg å sette av tid til media på timeplanen. Hun er forberedt på medieinteresse også denne sesongen, men satser mer på å hoppe langt på ski enn på konflikter med FIS.

Mer oppmerksomhet

- Det jobbes godt for oss jenter i FIS nå, og vi har jo endelig fått vår egen offisielle kontinentalcup, sier Sagen til NTB. Hun er fornøyd med at alt oppstusset forrige sesong ser ut til å bære frukter både innad i FIS og utad.

- Folk vet at vi eksisterer nå, det visste de ikke før, sier Sagen, som også har fått en privat sponsor foran denne sesongen.

Målene foran sesongen 2005 er relativt beskjedne, sett i lys av den gode fjorårssesongen og det faktum at de norske jentene også hevdet seg bra under sommerens internasjonale Grand Prix-konkurranse på plast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer