Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sagen vil være snill jente

Hoppjenta Anette Sagen vil gå mer stille i dørene denne vinteren.

Fjorårssesongen gjorde henne til idrettskjendis og Torbjørn Yggeseth til den store, stygge ulven.

Etter konflikten med Det internasjonale skiforbundet (FIS) forrige sesong, der den unge jenta sto rak i ryggen og spurte hvorfor hun ikke fikk lov til å hoppe langt, ble hun og de andre norske hoppjentene førstesidestoff og populære langt utover det de var forberedt på.

- Jeg håper på en litt roligere sesong i år, ler hun, og forteller at hun har lært seg å sette av tid til media på timeplanen. Hun er forberedt på medieinteresse også denne sesongen, men satser mer på å hoppe langt på ski enn på konflikter med FIS.

Mer oppmerksomhet

- Det jobbes godt for oss jenter i FIS nå, og vi har jo endelig fått vår egen offisielle kontinentalcup, sier Sagen til NTB. Hun er fornøyd med at alt oppstusset forrige sesong ser ut til å bære frukter både innad i FIS og utad.

- Folk vet at vi eksisterer nå, det visste de ikke før, sier Sagen, som også har fått en privat sponsor foran denne sesongen.

Målene foran sesongen 2005 er relativt beskjedne, sett i lys av den gode fjorårssesongen og det faktum at de norske jentene også hevdet seg bra under sommerens internasjonale Grand Prix-konkurranse på plast.

Dropper skiflyging

- Jeg håper å komme blant de tre beste i kontinentalcupen. Skiflyging har jeg foreløpig slått fra meg og tenker ikke så mye på det nå, det er ingen renn i Norge denne sesongen, og det mye vanskeligere å få hoppe i slike bakker i utlandet enn i Norge, konstaterer hun.

Det internasjonale sesongen for Sagen og de norske hoppjentene begynner ikke før i januar, da den nye kontinentalcupen starter opp i Kranj i Slovenia, en bakke Sagen ser fram til å hoppe i.

- Det er bare to renn som holdes i 90-metersbakker denne sesongen, og Kranj er en av dem. Det er ikke så veldig motiverende å hoppe i 70-metersbakker hele tiden, sier hun.

Det norske damelandslaget i hopp består foruten Sagen av Line Jahr og Henriette Smeby. Ny trener av året er Kjell Ivar Magnussen. ©NTB

ROLIG: Anette Sagen skal ta det mer med ro i år. Her ses hun sammen med Thorbjørn Yggeseth, leder av hoppkomiteen ifjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media