Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sagens OL-drama: «Siste mulighet er nå»

Konkurrerer i Japan i helga.

HAR SLITT:  Anette Sagen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HAR SLITT: Anette Sagen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Anette Sagen (28) har ikke helt fått det til i hoppbakken denne sesongen. Tre deltakelser i verdenscupen har gitt følgende plasseringer:

27, 28 og 41.

I dag reiser de kvinnelige hopperne til Japan. Sagen er med i troppen sammen med Helena Olsson Smeby, Maren Lundby, Line Jahr og Gyda Enger.

Snart tas OL-laget ut. Og for Sagen haster det.

- Absolutt siste mulighet er nå, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Tre plasser De norske kvinnehopperne har en kvote på tre plasser til OL i Sotsji. De har mulighet til en fjerde plass, med gode resultater i Japan. Rennene lørdag og søndag går i Zao.

Sagen har stått over verdenscuphelger, og trent i Norge. Brutalt sagt reiser hun til Japan med kniven på strupen.

- Sesongen bærer preg av at forberedelsene ble forstyrret av sykdom og skader. Hun har ikke konkurrert på det nivået en utøver av hennes kaliber bør gjøre, sier Bråthen.

- Det har vært en sesong som helt sikkert har vært tung. Vi får håpe at det snur i Japan.

God på trening Sagen er ikke i nærheten av å innfri Olympiatoppens krav. Det innebærer at du minst må ha to plasseringer blant de 10-12 beste i verdenscupen.

- Rapportene jeg har fått fra treneren (Christian Meyer) er gode. Han er godt fornøyd med utviklingen hoppmessig, sier Bråthen.

Dette er første gang jentene hopper i OL. Rundt den 20. januar skal hoppledelsen levere en innstilling til Olympiatoppen om hvem som bør være med til OL.

SPORTSSJEF:  Clas Brede Bråthen. Foto: Torbjørn Berg
SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media