Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge vant 32-26 mot Sveits

Sagosen briljerte i norsk storseier

Norge med ett bein i VM.

MESTSCORENDE: Sander Sagosen scoret ti mål mot Sveits. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
MESTSCORENDE: Sander Sagosen scoret ti mål mot Sveits. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Norge åpnet forrykende og frustrerte Sveits i den første av to omspillskamper i håndball lørdag. Med 32-26-seier har Sander Sagosen og co. ett bein i VM.

Noen minutter før slutt ledet det norske laget med hele ti mål, men på tampen spiste Sveits seg innpå.

- Første omgang er godkjent. I annen omgang var det litt for mye slurv til at jeg liker det. Vi skal være mer skjerpet, sa landslagssjef Christian Berge til TV 2.

Sander Sagosen var toneangivende for Norge med ti mål.

- Det er vanskeligere å holde det oppe når man leder med ti mål enn om det var en helt jevn kamp. Sånn er håndballen. Vi må være påskrudd i Sveits også, og det er fint at vi må være skjerpet, sa han.

Rakettstart

Anført av en meget opplagt Sagosen scoret Christian Berges norske mannskap kampens tre første mål i Stavanger og med det satte tonen. Siden så hjemmelaget seg aldri tilbake.

PSG-proffen Sagosen var den store arkitekten bak det meste Norge foretok seg og ble kampens soleklare forgrunnsfigur. Sju av de 13 første norske målene kom fra stjernespillerens hånd.

I tillegg satte han til stadighet lagkameratene i gode avslutningsposisjoner. Det var få tegn til ryggproblemene som har skapt trøbbel for trønderen denne våren.

Kanonsesong

Med til historien hører det at Torbjørn Bergerud også var meget gode i det norske målet. Før pause stoppet han to av tre straffekast fra Sveits-stjernen Andy Schmid, kåret til den tyske bundesligaens beste spiller de fem siste sesongene.

Schmid er til daglig lagkamerat med Harald Reinkind i Rhein-Neckar Löwen.

Ved pause ledet Norge 19-11. Danmark-proffen Gøran Johannessen satte inn Norges siste mål, etter at Sander Sagosen igjen hadde vært nest sist på ballen.

Sagosen har denne sesongen vunnet tre hjemlige titler med klubblaget Paris Saint-Germain.

I annen omgang klarte ikke Christian Berges mannskap å opprettholde den samme uttellingen som i den første, og de siste minuttene reduserte Sveits den norske ledelsen fra ti til seks mål.

Bergerud plukket samtidig flere viktige baller i det norske målet. Han endte på 13 redninger, tre av dem fra straffekast.

Formalitet

Med lørdagens seier har de norske gutta minst én fot i neste års VM-sluttspill. Det går i tidsrommet 10. til 27. januar i Danmark og Tyskland.

Kommende tirsdag spilles returkampen mot Sveits i Zug. Den ligner en ren formalitet.

Dersom Sagosen og lagkameratene fullfører jobben på bortebane i Sveits, spiller Norge sin innledende gruppe (fem kamper) i København. Det er ikke avklart hvor mellomrunden eventuelt går for norsk del.

Semifinalene går i Hamburg mens bronsekamp og finale er lagt til Herning.

Norge spilte VM-finale i 2017 og tapte da for vertsnasjon Frankrike.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media