TØFF MOTSTAND: Sander Sagosen går for OL-billett og vil holde håndballgutta oppe i rallyfart mot Bahrain, Danmark og Kroatia.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TØFF MOTSTAND: Sander Sagosen går for OL-billett og vil holde håndballgutta oppe i rallyfart mot Bahrain, Danmark og Kroatia. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Sagosen klar til å skyte Norge til OL: - Det har gått fort

OL-kvalik starter fredag.

Sander Sagosen går for OL-billett og vil holde håndballgutta oppe i rallyfart mot Bahrain, Danmark og Kroatia.

For et år tilbake var det ikke mange som så for seg det norske herrelaget i en OL-kvalifisering. De to beste i puljen får plass i Rio de Janeiro-lekene.

- Ærru gæren, det har gått fort. Det var ikke mange som hadde forventet det som skjedde i EM. Det forventet kanskje ikke vi heller - selv om vi drømte om det. Det har vært litt uvirkelig. Nå må vi bare fortsette og vise at vi kan hamle opp med de store gutta, sier Sagosen til NTB.

Trønderen er en meget ettertraktet mann. Han kan i stor grad velge og vrake hvilken klubb han skal gå til fra Aalborg.

Bytte? Avtalen hans der løper ut neste sommer, men det er ikke gitt at Sagosen blir tiden ut.

- Jeg har kontrakt et år til. Det er det jeg forholder meg til. Vi får se hva som skjer. Det går fort i håndballverdenen. Hvis det kommer noe på banen, får vi ta stilling til det, sier Sagosen til NTB.

Danskene må reise seg Bahrain spiller en uortodoks håndball med svært offensivt forsvar. I januar holdt de svært lenge følge med VM-toer Qatar i asiamesterskapet.

Danmark presterte et fiasko-EM og er på revansjejakt foran hjemmepublikummet.

Kroatia slo Norge i bronsekampen i EM, men mangler sin stjernekeeper Mirko Alilovic. Han var ikke imponerende i europamesterskapet, men er likevel kroatenes klart mest kapable keeper.

Gruppe 3:

* Fredag: Norge — Bahrain 18.00, Danmark — Kroatia 20.30.

* Lørdag: Kroatia — Bahrain 18.00, Danmark — Norge 20.30.

* Søndag: Kroatia — Norge 18.00, Danmark — Bahrain 20.30.

De to beste er OL-klare.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram