BYR PÅ SEG SELV: De norske håndballgutta stiller opp utkledd som frukt i en reklamefilm med samarbeidsparner Rema 1000. Håndballstjerna Sander Sagosen ler av resultatet. Video: Rema 1000 Vis mer

Sander Sagosen før VM:

Sagosen om jordbær-stunt: - Det ser kanskje dumt ut

Verdens beste håndballspiller (og verdens beste jordbær?).

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Sander Sagosen viser superform før håndball-VM og hamret inn åtte mål mot Island i oppkjøringskampen torsdag kveld.

23-åringen fra Trondheim ble rett før jul kåret til verdens beste håndballspiller. Men i opptakten til VM i Danmark/Tyskland har stjernespilleren og lagkameratene også prøvd andre antrekk enn landslagsdrakta.

I en video med håndballforbundets samarbeidspartner Rema 1000, stiller Sagosen opp til dans utkledd som et jordbær.

- Det er ikke min sterkeste side … sier Sagosen til Dagbladet og ler.

- Jeg trives bedre i landslagsdrakt enn i jordbær-kostyme, men vi på landslaget må by på oss selv og ta det med et smil. Det ser kanskje dumt ut, men vi tar oss ikke for høytidelig, sier Sagosen.

I videoen blir spillerne lurt til å stille opp med dans utkledd som frukt og bær.

Mer sulten

Sagosen avsluttet 2018 med å bli kåret til verdens beste håndballspiller av Handball Planet. Trønderen troner altså øverst i en alder av 23. I fjor nøt han stor tillit i stjernelaget Paris Saint-Germain og har vært en bauta for de franske mesterne.

- 2018 var et fint år. Det startet trått med EM (7. plass) der vi skulle vært meg lenger. Jeg har lært veldig mye. Jeg har utviklet meg ekstremt som håndballspiller, på alle måter. Det har vært et fint år utenfor banen i Paris, sier Sagosen til Dagbladet i oppkjøringen til VM.

Jul og nyttår feiret han med familie og venner hjemme i Norge - både i Trondheim og med kjæresten Hanna Bredal Oftedal i Oslo.

- Det er stort å bli kåret til verdens beste. Det er noe jeg alltid har drømt om og jobbet mot. Når du først står der, og har tittelen, da må du nyte det og tenke at du har oppnådd noe, sier Sagosen.

Vil prege idretten

Han insisterer på at å bli kåret til verdens beste som 23-åring ikke har negativ påvirkning på sulten til å bli enda bedre.

- Nei. Det gir meg bare mer motivasjon. Det viser at jeg kan være med og prege idretten i 12-13 år framover. Jeg vil bli en ener, sier han.

- Hvordan er følelsen før VM?

- Kroppen min er fin. Det har vært en ekstremt hard høst. Det er klart det har vært tøft med mye spilletid, men det må jeg tenke på som positivt. Det er omtrent 60 minutter hver kamp. Niko (Karabatic) har vært skadet siden oktober, og det betyr mer spilletid på meg, sier Sagosen.

- Hva tenker du om VM?

- Laget ser bra ut. Det er småting her og der som må fikses, men vi er på riktig vei. Det er solid, og vi har trygghet i laget, sier PSG-spilleren.

- Hvor langt kan dere nå i VM?

- Vi går for gull. Jeg er ikke redd for å innrømme det, sier storskytteren.