Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sagosen ustoppelig. Knuste Frankrike på egenhånd

Sander Sagosen var banens gigant.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske håndballgutta fikk en drømmestart på EM-kvalikkampen mot Frankrike etter herlig spill av Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud.

På det meste ledet Christian Berges menn med fire mål i den første omgangen, mye takket være godt spill fra de to stjernene.

Sagosen scoret fire av de tolv målene før hvilen, men var også god til å se lagkameratene ellers rundt på banen.

Tross godt spill av Norge klarte franskmennene å spise opp forspranget, og til pause lå de altså bare bak med ett, på stillingen 12-11.

Snudde

Etter hvilen fortsatte Norges gode spill, men Frankrike hadde også for alvor våknet og var klare for å kjempe om poeng.

Gjestene scoret de to første målene i omgangen, før Kent Robin Tønnesen fant nettmaskene for første gang i kampen.

Målvakt Thierry Omeyer sto som en levende vegg de første minuttene av andreomgangen, og var en plage for de norske gutta. Likevel klarte Sagosen og gjengen å dytte ballen i mål gang på gang.

De to lagene fulgte hverandre tett hele omgangen, men så rykket Norge fra. Mye takket være Tønnesen, som i andreomgangen scoret alle sine fem mål.

USTOPPELIG: Sander Sagosen var utrolig god for Norge. Foto: Anders Lekang/Dagbladet
USTOPPELIG: Sander Sagosen var utrolig god for Norge. Foto: Anders Lekang/Dagbladet Vis mer

Giganten

Flere av de norske gutta noterte seg for flere scoringer, blant annet hadde Magnus Jøndal fire mål, det samme hadde Bjarte Myrhol. Tønnesen og Bjørnsen scoret fem mål, men aller mest hadde Sander Sagosen.

Med 13 scoringer på 17 skudd, hadde bakspilleren utrolige 76 prosent uttelling på skuddene sine.

Han var uten tvil banens store gigant der han omtrent alene senket Frankrike og sørget for to viktige poeng i EM-kvaliken.

- Dette var gøy. Å få en slik kamp er sinnsykt deilig, sa Sagosen til Max etter kampen.

- Dettte var fantastisk, vi kommer til gode angrepssjanser. Vi merker absolutt at det er et fysisk lag vi møter. De er tøffe, men vi løper fra dem i dag, sa toppscoreren.

Strekspiller Bjarte Myrhol skrøt fælt av lagkameraten sin etter kampslutt.

– Vi har nivået inne, vi har samholdet, og vi har utrolig mange gode håndballspillere. Og så har vi fått fram X-faktoren i Sander, sa Bjarte Myrhol til NTB etter kampen.

– Hva skal man si om ham? Alle ser hvilken vanvittig prestasjon det er å score 13 mål mot Frankrike.

- Skulle ut og kjøre, ikke bli kjørt over

Også Magnus Jøndal var fornøyd etter kampen:

- Vi ble enige i pausen at vi skulle ut og kjøre, og ikke bli kjørt over. Det blir ikke bedre ramme enn dette. Helt fantastisk. Absolutt revansjefølelse, det var et ord vi brukte i oppkjøringa. Det er litt mye bom, men ellers bra. Så lenge vi vinner er jeg fornøyd sa Magnus Jøndal til Max etter kampen.

Christian O'Sullivan var en svært god og viktig spiller for Norge i forsvaret, til tross for at håndballgutta til tider slapp franskmennene litt for enkelt gjennom. Selv om Oslo-gutten som regel spiller forsvar, var han tidvis med opp på hjemmebane i Oslo Spektrum. Det endte med to mål, og en svært fornøyd O'Sullivan.

- Vi slet mot dem i mesterskapet sist. Det var viktig for oss å ta de poengene siden vi tapte mot Litauen sist. Dette er noe av det råeste vi har vært med på i en kvalifisering, det føles ut som et mesterskap. Det er mye store gutter å slåss mot, men vi har funnet ut et system som funker bra for oss. Vi er trygge på 6-0-forsvaret, det funker bra for oss. Nå er det viktigste å komme til EM, men det var litt det å ta revansje og, sa O'Sullivan til Max etter kampen.

Norge har nå spilt tre av seks kamper i kvalifiseringen. Laget på første- og andreplass er kvalifiserte til EM i Kroatia 2018, men også den beste treeren i kvaliken er klar for EM.

Med seier i kveld overtok Norge ledelsen i gruppe sju, á poeng med Frankrike. Gjenstående kamper: 6. mai: Frankrike – Norge, 14. juni: Belgia – Norge, 17. juni: Norge – Litauen.