Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sagosen ute i fire uker

Norges supertalent dro rett fra flyplassen til legevakten.

TOK NYE RØNTGENBILDER: Sander Sagosen spilte med brudd i hånda under EM i Polen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOK NYE RØNTGENBILDER: Sander Sagosen spilte med brudd i hånda under EM i Polen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Etter at Sander Sagosen (20) ankom Gardermoen fra Krakow i går ettermiddag, dro det norske supertalentet rett til legevakten for å undersøke sin bruddskadde hånd.

Der ble det konstatert at Sagosen slipper operasjon. Samtidig ble høyrearmen gipset og prognosen tilsier at midtbacken trolig blir borte fra håndballen i rundt fire uker.

- Vi tok nye røntgenbilder. De viste at bruddet ser bra ut. Det var ikke nødvendig med noen kirurgisk behandling, men han fikk lagt på en gips som han skal ha i ti til tolv dager, forteller landslagslege Thomas Torgalsen til Dagbladet.

Trosset smertene Sagosen fortalte Dagbladet under EM i Polen at det var i andre omgang av bragden mot Frankrike skaden oppsto. Likevel trosset han smertene og spilte resten av kampen, samt oppgjørene mot Tyskland og Kroatia.

LEGE: Thomas Torgalsen fulgte det norske herrelandslaget i håndball under EM i Polen. Her etter bronsefinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEGE: Thomas Torgalsen fulgte det norske herrelandslaget i håndball under EM i Polen. Her etter bronsefinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nå må han klare seg en måned uten håndball, men i mellomtiden kan han trene kondisjon.

- Når gipsen er tatt av skal han ha en fingerkobling hvor to av fingrene er festet sammen i noen uker. Vi regner med at han kan begynne å kaste ball igjen om fire uker, sier Torgalsen.

Fikk skryt Etter at det ble kjent at Sagosen hadde spilt med brudd, var reaksjonene mange. Ungguttens arbeidsgiver, danske Aalborg, var mildt sagt frustrerte.

Landslagssjef Christian Berge skrøt på sin side Sagosen og sykdomsplagede Bjarte Myrhol for å ha ofret seg for laget.

- Det er to hærførere. De går foran. De kliner til. De er fantastiske. Jeg er utrolig stolt, ikke bare av dem, men av hele laget, var ordene suksesstreneren brukte overfor Dagbladet.

Vil bli verdens beste Oppmerksomheten rundt Sagosen er ikke tilfeldig. Trønderen er for lengst beskrevet som det største talentet i norsk håndballhistorie. Selv har han et mål om å bli klodens beste spiller.

Og han er allerede på vei til å bli det.

Under EM i Polen scoret Sagosen 29 mål. I tillegg assisterte ballfordeleren ytterligere 40 norske nettkjenninger. Bare den kroatiske superstjerna Domagoj Duvnjak noterte seg for flere.

- Målet mitt er å bli verdens beste. Jeg er ikke redd for å si det. Jeg er oppdratt til å tørre å legge lista høyt. Det er jo det jeg jobber for hver dag. Det er drømmen å bli det, forklarte Sagosen til Dagbladet i Polen.

- Bare skader kan stoppe ham I oppveksten så han opp til legenden Ivano Balic og den franske stjerna Nikola Karabatic. Snart kan Sagosen også bli lagkamerat med sistnevnte i styrtrike Paris Saint-Germain.

Ekspert Bent Svele er heller ikke i tvil om betydningen Sagosen vil ha for Norge i tiden som kommer:

- Jeg vil nesten si at Sander er alfa og omega for norsk herrehåndball. Han er uhyre viktig for den fremgangen som vi håper landslaget vil ha fremover. Han styrer jo alt det offensive som skjer for Norge, og kommer på «allstar»-laget i det første mesterskapet han spiller, forteller Svele til Dagbladet.

- Det er bare skader som kan stoppe ham fra å bli verdens beste. Han vil prege verdenshåndballen fremover. Han er steintøff mentalt. Han er fullstendig uredd. Det er ikke noe å lure på engang, sier Svele.