Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sagosens klubb har sendt inn klage på NHF etter bruddskaden i EM

Ga ikke beskjed om skaden til klubben.

SENDT KLAGE: Sander Sagosens Aalborg er ikke fornøyde med at NHF lot stjernespilleren fortsette EM - uten å gi beskjed om skaden til klubben. Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2014
SENDT KLAGE: Sander Sagosens Aalborg er ikke fornøyde med at NHF lot stjernespilleren fortsette EM - uten å gi beskjed om skaden til klubben. Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2014 Vis mer

(Dagbladet): Under EM-sluttspillet i januar pådro Sander Sagosen seg et brudd i hånda under kampen mot Frankrike. Dette ble videre holdt hemmelig av Norges Håndballforbund (NHF), og fikk Sagosens danske klubb, Aalborg, til å reagere kraftig.

- Jeg er rasende på NHF. Det er vanvittig at de ikke har informert klubben, sa Aalborgs direktør, Jan Larsen da.

Nå har klubben levert inn en klage på det norske håndballforbundet, opplyser danske TV2 SPORT.

- Vi gjør alle sammen feil. Det gjør vi hver eneste dag. Så må man noen ganger stille seg opp og si «hør her, gutter. Det var en feil, og det unnskylder vi, men vi skal jo videre (avansere i mesterskapet, journ. anm.). Vi har ikke hørt noe fra NHF», sier Larsen til danske TV2 SPORT.

Tror en regelendring kommer Larsen og Aalborg tok saken videre til det Europeiske Håndballforbundet (EHF). De har skrevet at de mener nasjonene har en plikt til å kontakte klubbene etter en skade i turneringer.

- Det er de ikke uenige med oss i, så jeg tror det vil komme en lovendring rundt det. Da er nasjonene pliktet til å melde fra til klubbene så snart det er skjedd en skade på en spiller, sier Larsen.

Men det er en lang vei til en eventuell regelendring trer i kraft.

Først må det nemlig en politisk beslutningsprosess til. Det er Aalborg-direktøren fullt klar over.

- Det er et tungt system det der. Vi er i dialog med dem om det nå, og EHF er forstående til det, og synes også det er en irriterende sak. Også for det Internasjonale Håndballforbundet (IHF) og NHF. For oss alle sammen, sier Larsen.

- Ikke farlig å spille Da Sagosen ble skadet under mesterskapet, ble det tatt kontakt med ortopeder hjemme i Norge. Stjernespilleren fikk da beskjed om at det ikke var farlig å spille.

- Da var det aldri noen tvil, det er bare smerte. Det biter jeg i meg. Det er ikke altfor godt å spille med det, men adrenalinet lindrer smerten litt. Alle andre hadde også gjort det. Det er sånn håndball er. Det gjør vondt, sa Sagosen til Dagbladet da.

Etter å ha ankommet Gardermoen etter EM, dro bakspilleren rett til legevakta. Der ble det konstantert at han slapp operasjon, og at bruddet så bra ut.

Da regnet landslagslegen med at han ville være tilbake med ballkasting etter fire uker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media