Sagosens stikk til ydmykede svensker

Sverige gikk på et stortap på hjemmebane og må slå Norge for å kunne gå videre.

STJERNE: Sander Sagosen er i storform under EM. Han har fått med seg bråket i Sverige. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Sander Sagosen er i storform under EM. Han har fått med seg bråket i Sverige. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Sverige - Portugal 25-35

MALMÖ (Dagbladet): Den store snakkisen i Sverige de siste dagene har vært landslagets bytur midt under EM.

Fire svenske spillere ble observert på byen, hvor de skal ha bestilt vin og drinker i en bar. Når man spiller EM på hjemmebane er det nesten uunngåelig at man blir kjent igjen på gata.

Det ble også de svenske spillerne i baren, og skandalen ble raskt en artikkel i Aftonbladet. Blant dem som ble oppdaget var Sander Sagosens lagkamerat i PSG, Kim Ekdahl du Rietz.

Mikkel Hansen var ikke fornøyd etter det var klart at Danmark var ute av håndball-EM. Nå går superstjerna i strupen på dansk TV2. Vis mer

Sagosen vil spandere

Etter fredagens kamp mot Ungarn ble Sagosen spurt om hendelsen. Trønderen sender noen stikk til «søta bror».

- Det er sterkt gjort å ha tid til å gå ut midt i et mesterskap. Hvis de ønsker å gjøre det igjen, kan jeg spandere og låne dem kredittkortet mitt, spøkte Sagosen.

Søndag møtes nettopp Sverige og Norge i Malmö Arena. Selv om Norge leder hovedrunden og er på god vei mot en semifinale, legger Sagosen presset på svenskene.

- Siden Sverige har hjemmebane kan de få være favoritter. Men det er ekstremt gøy å være norsk landslagsspiller om dagen, sier han.

- Giddeløst

Sverige spilte den siste kampen i Malmö Arena fredag kveld. Hjemmenasjonen startet hovedrunden med null poeng og står med like mange etter kampen mot Portugal.

Sverige ble rett og slett ydmyket av gjestene fra Den iberiske halvøya, som vant med hele 10 poeng. Nå må Sverige vinne de resterende tre kampene.

- Det er jo utklassing. Så giddeløst, kommenterte TV6s Robert Perlskog på svensk TV.

Jim Gottfridsson var svært skuffet da han møtte Viasat etter kampen.

- Vi fikk ikke tak på dem. De får gjøre som de vil. Det ligger et enormt potensial i Portugal, men det er en av våre dårligste forsvarskamper på lenge, sier han.

Gottfriedsson ser mørkt på møtet med Norge.

- Jeg tror det er den tøffeste kampen i dette mesterskapet.

Berge om skandalen

Det var Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson, Lukas Nilsson og vente Kim Ekdahl du Rietz som ble sett på byen i Sverige.

Christian Berge fokuserer ikke på noe annet enn hvordan svenskene spiller. Han utelukker at noe liknende kunne skjedd i den norske troppen.

- Fordi det er en kultur i laget som sitter veldig bra. Jeg kan ikke forestille meg at noen av spillerne hadde gjort det, sier Berge.

I Sverige vurderer man nå om man bør stramme inn regelverket for å forhindre at spillerne finner på liknende ting igjen.

- Forbundet må diskuteres om det kreves en innstramming av regelverket. Alle spillerne innser at man ikke er en privatperson i slike sammenhenger. Man representerer landslaget og har alle øyne på seg under et EM på hjemmebane, sier landslagstrener Jan Karlsson til Aftonbladet.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer