Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Saha på godt og vondt

- Han er som et dyr i bur, sier Ferguson etter uavgjort mot Chelsea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United - Chelsea 1-1.

(Dagbladet.no): I midtuka ble Louis Saha den store synderen da han spolerte et straffespark mot Celtic like før slutt. I kveld ble Saha avgjørende igjen - i begge deler av banen.

Først viste han seg fra sin beste side, da han elegant skrudde United i ledelsen etter en halvtimes spill.

- Louis har vært som et dyr i bur på trening denne uka, sier United-manager Sir Alex Ferguson til PA.

- Han har tatt straffe etter straffe, og har vært veldig ivrig på å rette opp det som skjedde på Celtic Park.Jeg var aldri bekymret for ham. Louis er en moden spiller, og hans fart, styrke og bevegelighet er veldig viktig for oss, skryter skotten.

- Vi var best

United-ledelsen holdt helt til det gjensto 20 minutter.

Et knallhardt hodestøt fra Ricardo Carvalho hadde trolig blitt reddet av Edwin van der Sar, men en meter foran streken sto Saha. Han kom ikke skikkelig over ballen, og utmanøvrerte i stedet sin egen keeper da han forandret ballbanen.

1-1: Det er ikke vanskelig å lese fortvilelsen i ansiktet til Edwin van der Sar når Carvalhos heading skifter retning i Louis Saha. Med 1-1 på Old  Trafford er stillingen på toppen av tabellen uforandret. Foto: EPA
1-1: Det er ikke vanskelig å lese fortvilelsen i ansiktet til Edwin van der Sar når Carvalhos heading skifter retning i Louis Saha. Med 1-1 på Old Trafford er stillingen på toppen av tabellen uforandret. Foto: EPA Vis mer

Ballen gikk i mål helt oppe ved tverliggeren, og Chelsea unngikk dermed at United økte avstanden på tabelltoppen til seks poeng.

- Prestasjonene til laget mitt var strålende, og noe av spillet var fantastisk. Jeg synes vi var det beste laget, men Chelsea fortjener honnør for at de ikke sluttet å kjempe, sa Ferguson til Sky Sports.

Tidligere denne sesongen har United vunnet kampen alle de ni gangene hvor de har tatt ledelsen, men det er ikke tilfeldig at Chelsea er det Premier League-laget med suverent best statistikk på Old Trafford.

Men de regjerende mesterne ble tatt på senga fra avspark i kveld.

United best før pause

Manchester United virket fast bestemt på å bestemme på sin egen hjemmebane - og det var akkurat det de gjorde de første 45 minuttene.

Mens Chelsea virket litt omstendelige de gangene de våget seg framover, angrep United med tempo, presisjon og besluttsomhet. Det betalte seg etter 29 minutter.

En nesten overtent Wayne Rooney løftet blikket og spilte til Saha. Han mottok ballen på 25 meter, listet seg mot Carvalho før han nærmest stillestående skrudde ballen i en vakker bue rundt Cudicini og i mål.

image: Saha på godt og vondt

Iskaldt og nesten arrogant fra franskmannen.

Chelsea skapte på sin side knapt noe som helst før pause, nærmest var Geremi med et kraftfullt langskudd som van der Sar reddet greit.

En tydelig misfornøyd José Mourinho byttet inn Arjen Robben umiddelbart etter pause, og Chelsea kom på banen i en revitalisert og forbedret utgave.

- I 1. omgang var United best, i 2. omgang var det Chelsea, sa Mourinho.

Chelsea overtok

Chelsea var nødt til å satse framover, og spillet bølget til tider voldsomt. United hadde en stor mulighet til å doble ledelsen da Cristiano Ronaldo og Louis Saha sto i kø for å score, men utover i omgangen lå det en Chelsea-scoring i lufta.

Den kom etter 70 minutter.

Midtstopper Ricardo Carvalho ga Gabriel Heinze juling i lufta på en Lampard-corner, og headet hardt mot mål. På streken sto Louis Saha, men han greide bare å stusse ballen videre bakover - og gjorde dermed jobben umulig for Edwin van der Sar, som måtte se ballen gå i mål helt oppunder tverliggeren.

- Dette er Premier League. Dette er hva folk verden rundt må se, at dette er verdens beste liga, to store lag, mange gode spillere og mye respekt. Vi kom hit for å vinne, men uavgjort er rettferdig og et godt resultat, mente Mourinho.

Dermed endte det som er blitt kalt den store maktkampen i England uavgjort - og etter kampen var José Mourinho og Sir Alex Ferguson de beste venner.

Enn så lenge.

<B>1-0:</B> Iskaldt og med kirugisk presisjon skrur Louis Saha ballen rundt Ricardo Carvalho og Chelsea-keeper Cudicini, til 1-0 for Manchester United.
Hele Norges coronakart