Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Saha-show i ligacupen

To scoringer og en målgivende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Til tross for et par halvsjanser til Birmingham var det aldri noen tvil om hvem som skulle gå videre til semifinalene i ligacupen i kveld.

Manchester United var best i alt, men ventet helt til 2. omgang med scoringene.

Da kom de raskt og nærmest på en snor.

Og sentral i det meste - Louis Saha.

Reserve-United

Bare fem av de som startet for United i 2-0-seieren mot Aston Villa i helga, var på banen fra start i kveld.

Det så ikke ut til å ha så mye å si i, for United tok grep fra første spark på ballen.

Allerede etter tre minutter fikk unge Guiseppe Rossi sjansen. John O\' Shea headet et frispark ned til ham, men forsøket til spissen gikk i tverrliggeren.

SAHA-DOBBEL: Louis Saha scoret to mål og kriget fram en målgivende. Foto: REUTERS
SAHA-DOBBEL: Louis Saha scoret to mål og kriget fram en målgivende. Foto: REUTERS Vis mer

Etter 20 minutter spill fikk Louis Saha en fantastisk mulighet fra fem meter. Han sto helt umarkert, men headet likevel innlegget fra Darren Fletcher utenfor mål.

Birmingham forsøkte å etablere seg på Uniteds banehalvdel, men klarte ikke spille seg til store nok rom til å bli der.

Det ble likevel jevnere mot pause, men hjemmelaget slet med å skape gode sjanser. Emile Heskey var nær etter en drøy halvtime, men headingen fra 7-8 meter gikk over Tim Howard og mål.

Fire minutter før hvilen var Heskey sterk i feltet. Han vendte rundt på en femøring, men amerikanske Howard var våken i United-buret.

Sa farvel i 2. omgang

2. omgang var bare 40 sekunder gammel da United ga Birmingham en skikkelig støkk. Cristiano Ronaldo slo nydelig inn til Saha, som nærmest løp ballen i mål fra 3-4 meter.

Bare minutter etterpå var det Saha som var servitør. Han mottok en stuss fra Ji-Sung Park, og fikk kriget ballen tilbake til koreaneren. Park skjøt utagbart for keeper fra 13-14 meter.

Og at veien tilbake i førsteelleveren for Ole Gunnar Solskjær kan bli lang, fikk vi bekreftet etter 63 minutter.

Louis Saha var rask i beina og dro seg fri på snaue 20 meter. Han dundret ballen i mål, helt borte ved stolpen.

Etter målene var det ikke mye som tydet på at Birmingham skulle komme inn i kampen igjen, men Jiri Jarosik tente i hvert fall et lite håp etter 75 minutter. Han stusset et frispark fra Jermaine Pennant i mål.

Wigan slo Bolton

Bolton hadde to nestensjanser i løpet av kort tid før kvarteret var spilt. Først skjøt Tal Ben Haim fra ti meter, men Leighton Baines klarerte. Deretter headet Kevin Davies fra kort hold, men Michael Pollitt hadde ingen problemer med å redde.

Det skjedde veldig lite i denne kvartfinalen den første halvtimen. Gary Speed prøvde seg med et skudd fra 10-12 meter, men det var ikke godt nok til å overliste Pollitt.

Fem minutter før pause scoret Jason Roberts på Wigans første skudd på mål. Han skjøt lavt i mål fra midten av straffefeltet.

Skudd nummer to på mål for Wigan endte også i nettet. Og nok en gang var det Roberts som scoret. På overtid i 1. omgang skjøt han utagbart til side for keeper.

Boltons Radhi Jaidi var nær ved å redusere et par minutter inn i 2. omgang, men headingen hans fra fem meter ble vippet over tverrliggeren av Pollitt.

Som før hvilen åpnet også gjestene friskest i 2. omgang. Innbytter Ricardo Vaz Te klinte til i feltet, etter en corner halveis inn i omgangen, men Pollitt vartet opp med en strålende redning.

Bolton fortsatte å presse mot slutten av kampen, men hadde ikke dagen foran mål i kveld. Dermed er United og Wigan de to første lagene som er klare for semifinalene i ligacupen. I morgen får de følge av to lag til.

Debatt

Hvem tror du spiller finalen i ligacupen?

PARK-JUBEL: Ji-Sung Park scoret Uniteds andre mål. Da blir man så glad.
TO FØR PAUSE: Jason Robert scoret to kjappe før pause for Wigan - på deres to første skudd på mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!