Saha-show med «feil» fot

Everton med fem magiske sluttminutter.

West Ham - Everton 1-3

(Dagbladet.no): Everton visste hva de gjorde da de hentet skadeforfulgte Louis Saha fra Manchester United. De fikk i stand en avtale som gjør at de bare betaler ut fra hvor kamper han spiller, vet vitende om at en skadefri Saha er en glimrende spiss.

Når sesongen skal oppsummeres i mai kan den tidligere United-spilleren vise seg å være et av årets røverkjøp.

I dag var han involvert i alle de tre scoringene da Everton snudde 0-1 til 3-1-seier borte mot West Ham - i løpet av fem magiske sluttminutter.

At kampen skulle ende slik virket usannsynlig da Jack Collison sendte vertene i ledelsen i det etter 63 minutter, og det med et mål fra aller øverste hylle.

Scott Parker hælsparket ballen elegant tilbake til Collison, som skrudde inn 1-0 bak en sjanseløs Tim Howard.

Åtte minutter før slutt startet Saha showet:

Først slo han et perfekt innlegg - attpåtil med den svakere høyrefoten - på pannebrasken til Joleon Lescott. Han stanget behersket inn utlikningen.

VAKKERT LEDERMÅL: Jack Collison tok godt vare på Scott Parkers delikate hælpasning, og banket vertene i ledelsen. Men det raknet for West Ham i sluttminuttene. Foto: AFP
VAKKERT LEDERMÅL: Jack Collison tok godt vare på Scott Parkers delikate hælpasning, og banket vertene i ledelsen. Men det raknet for West Ham i sluttminuttene. Foto: AFP Vis mer

Tre minutter senere slo Victor Anichebe blindt inn fra høyrekanten. Saha avsluttet med høyrebeinet på første touch, og selv om det ikke var noe drømmetreff, var det nok til å overliste Robert Green.

Det vakreste målet kom likevel to minutter før slutt:

Saha sendte i vei en kanon fra 25 meter, nok en gang med feil fot. Ballen fikk en formidabel ytterskru, og snek seg inn helt nede i hjørnet.

Seieren gjør at Everton kryper opp i ryggen på Hull, Aston Villa og Manchester United.

<B>KAN BLI GULL VERDT:</B> Louis Saha er en garantist for mål når han er skadefri og i form. Det er han i Everton om dagen.