Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

SAHRA skjøt BSK mot europatoppen

EKEBERGHALLEN (Dagbladet): Cupvinnercupen: Bækkelaget - Novesta 29- 16. Anja Andersen tråkket småskadd på ergometersykkelen mens en strålende Sahra Hausmann sendte Bækkelaget videre i cupen. - Vi kan nå langt. Kanskje helt til topps i turneringen, sier Anja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 mål skal holde i massevis når Bækkelaget møter tsjekkiske Novesta i bortekampen onsdag - i Letohallen på Eidsvoll. Da regner i tillegg Anja med å kaste ball istedenfor å leke Bjarne Riis med pedaltråkk.

Men i gårsdagens åttedelsfinale var den danske superstjernen knapt nok savnet på Ekeberg-parketten: Det sørget VM-klare Sahra Hausmann for.

Hun var kampens dronning med ti spillemål. Flere av dem kom etter sprudlevann-håndball på venstrekanten.

- Jeg er skikkelig stolt av Sahra, skryter kaptein Andersen.

- I femnasjoners viste hun at formen var på vei, og nå fortsatte hun med storspill. Det er flott at hun har fått tilbake selvtilliten.

Stødig Leganger

Hausmanns ferske selvtillit smittet over på Bækkelagets mindre rutinerte spillere. Særlig da Novesta yppet til trøbbel rett før pause og nesten spiste opp hjemmelagets behagelige ledelse.

Og da Sahra Hausmann inntok benken de siste ti minuttene, fullførte Kari Anne Hole og Tone Langbakken festkvelden. Godt hjulpet av en stødig Cecilie Leganger helt bakerst.
Rutinen til Sahra og Cecilie var viktig i dag. De sto fram og viste resten av laget at de virkelig hadde lyst til å komme seg til kvartfinalen, sier trener Frode Kyvåg.
Anja Andersen tenker enda lenger etter å ha sett nøkkelspillerne blomstre:
- Laget var utrolig bra i dag. Jeg tror vi kommer langt i europacupen, i alle fall hvis vi slipper å møte Dortmund i neste runde, sier Anja.

Finale mot Sagstuen?

Hun drømmer om finalespill mot det tyske storlaget og Tonje Sagstuen. Innen den tid kan Bækkelaget rekke å friskmelde enda flere spillere.

Anja Andersen ser fram mot onsdagens returkamp mot Novesta. Det blir i så fall hennes første kamp siden en brist i leggen satte henne ut av spill for tre uker siden.

- En slik skade tar tre til seks uker å lege. Jeg hadde håpet å spille i kveld, etter to uker og fem dager. Men jeg tok ikke sjansen på å bryte skadegrensen.

- Det var ikke nødvendig heller, når resten av laget spilte så bra. Onsdag er det mye større sjanse for at jeg er på banen, sier Anja.

Verdens beste

I begynnelsen av desember er hun i alle fall på banen, for Danmark i verdensmesterskapet. Der kan bækkelagvenninne Hausmann bidra til å velte Anjas VM-drøm. Men den danske stjernen ønsker likevel at Saras formkurve fortsetter å stige.

- Jeg håper Norge stiller med et så bra lag som mulig.

At Anja mener Cecilie Leganger burde være norsk sisteskanse i VM, er ingen nyhet. I Ekeberghallen i går ga hun følgende attest til Bækkelagets målvakt:

- Cecilie er verdens beste keeper. Jeg er glad jeg spiller på lag med henne.

Hele Norges coronakart