MOT GAMLE HØYDER: Emmanuel Riviere (th) scoret ett av målene da den gamle storheten Saint-Etienne inntok tabelltoppen i Ligue 1 for første gang på 29 år etter 3-0 mot Montpellier.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PHILIPPE MERLE
MOT GAMLE HØYDER: Emmanuel Riviere (th) scoret ett av målene da den gamle storheten Saint-Etienne inntok tabelltoppen i Ligue 1 for første gang på 29 år etter 3-0 mot Montpellier.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PHILIPPE MERLEVis mer

Saint-Etienne tilbake på topp etter 29 år

Overtok serieledelsen fra Toulouse.

|||Saint-Etienne inntok lørdag tabelltoppen i fransk 1. divisjon fotball for første gang på 29 år, med 3-0-seier over Montpellier.

Saint-Etienne er fortsatt ubeseiret i høst og passerte Daniel Braatens klubb Toulouse, som bare greide 0-0 i bortekampen mot Monaco.

Dimitri Payet scoret to ganger for Saint-Etienne og er oppe i seks fulltreffere allerede. Han scoret ledermålet midt i første omgang etter å ha rundet keeper. Han satte også punktum på en stolperetur i det 65. minutt.

Innimellom scoret Emmanuel Riviere da han nikket inn Bakary Sakos innlegg.

Saint-Etienne har ti seriegull og seks cupgull i premieskapet, men har i senere tid levd i skyggen av naboklubben Lyon. Nå er klubben tilbake på topp foran neste helgs lokaloppgjør, det 100. i rekken. De grønne våger å drømme om sin første seier mot Lyon siden 1993.

— For oss er målet fortsatt uendret. Vi vil nå 42 poeng så raskt som mulig, og vi er glade for at vi allerede har 13, sa trener Christophe Galtier, som insisterer på at plassen i 1. divisjon skal sikres før målsettingen oppgraderes.

— Ting kan endre seg fort i fotball. Våre rivaler er ikke Lyon, Marseille og Bordeaux, men de 12-13 lagene som kjemper for å bli i Ligue 1.

Stoppet
Daniel Braaten innledet sesongen forrykende, men har møtt motgang og måtte starte på benken lørdag. Han var svært nær scoring da han kom inn i slutten av annen omgang, men ble stoppet av Monaco-keeper Stéphane Ruffier.

Toulouse holder 2.-plassen på dårligere målforskjell enn Saint-Etienne, men Rennes kan gå forbi begge søndag.

Sochaux sto for lørdagens største seier med 4-0 over Nice, og laget rykket opp til femteplass. Caen er nummer fire etter 1-0-seier borte mot Lorient. Yousse El Arabi avgjorde med sitt fjerde mål for sesongen.

Marseille reiste seg etter tapet i første mesterligarunde og knuste poengløse Arles 3-0 med scoringer av Benoit Cheyrou og Andrew Ayew (2).

(NTB)