Sainz mot seier i Tyrkia

Citroen-føreren Carlos Sainz er på vei mot seier i Rally Tyrkia etter at flere favoritter måtte bryte lørdag.

Finske Harri Rovanperä ledet rallyet da han kjørte i stykker støtdemperne på den 10. fartsprøven lørdag. Han tapte alle seierssjanser mens han reparerte skaden og brøt senere rallyet.

Fredag var det norske Petter Solberg som ledet da han måtte bryte på grunn av brukket styrestag.

Også Sebastien Loeb, Didier Auriol og Armin Schwarz har forsvunnet ut av Rally Tyrkia så langt. Dessuten er flere toppførere, blant dem verdensmester Marcus Grönholm, sendt ut av tetstriden på grunn av tekniske problemer, men for Sainz har det gått glatt.

- Ikke verst, men vi må se om det fortsetter like bra søndag. Hemmeligheten er å kjøre fort uten å ødelegge bilen, sa spanieren etter å ha vunnet tre av de sju fartsprøvene lørdag og skaffet seg en ledelse på 1.19,5 minutter til Peugeot-føreren Richard Burns.

Ford-føreren Francois Duval fra Belgia er på 3. plass etter å ha tapt et halvminutt på siste fartsprøve lørdag da han punkterte.

Solbergs lagkamerat Tommi Mäkinen er på 8. plass vel sju minutter etter teten. Han fikk problemer på 10. fartsprøve da han kjørte på en stein slik at motoren stoppet og hjulopphenget gikk i stykker.

NTB

MOT SEIER: Carlos Sainz er en av få favoritter som gjennomfører Rally Tyrkia.