Saken er VIF

ISTANBUL (Dagbladet): Besiktas- Vålerenga 3- 3, 3- 4 sammenlagt. - Jeg prøver å huske om jeg har vært med på noe liknende, sier Drillo. Når han kommer fram til svaret, vil det være ALDRI. For med Vålerenga i cupvinnercupens kvartfinale har Olsen from Norway og på krykker utrettet sitt største mirakel.


O'HELLIGE: Tre Vålerenga-spillerei front: Tom Henning Haavi, Kjell Roar Kaasa og John Carew jaget tyrkerne i går.


I SEIERSRUS: John Carew og Egil Olsen er lykkelige over gårsdagens VIF-mirakel.
Carew sier at han blir ett år til i Enga.


I UEFA-boka er det nemlig ikke mulig å snu 0- 3 til 3- 3 i Istanbul.
Men Drillo leser ikke slik litteratur. Han driver med sitt, og takk herren for det. Og i går hentet han fram en spillermøte-kanin en trener aldri kan ha vært i nærheten av å dra opp fra hatten:
Tre timer før avspark fortalte nemlig Egil Olsen VIF-gutta hva de måtte gjøre hvis Besiktas fikk ledelsen 3- 0!
- Vi hadde - og nå er jeg helt ærlig - en morsom gjennomgang av forskjellige kamputviklinger før vi dro til stadion, sier Drillo.
- Jeg snakket om 0- 1 (ikke krise), 0- 2 (vi er fortsatt med) og ikke minst 0- 3 (det er ikke slutt ennå). Og hvis det siste skjedde, skulle vi legge om til 4-4-2 og ikke gi opp.
- På toppen av det la Besiktas seg bakpå og ga oss rom for innlegg og kontringer.


I SEIERSRUS: John Carew og Egil Olsen er lykkelige over gårsdagens VIF-mirakel.
Carew sier at han blir ett år til i Enga.

Akkurat som Brasil


Sist Drillo opplevde en bortimot umulig snuoperasjon, spilte det laget som for all ettertid vil bære navnet hans mot Brasil i Marseille. Der ble 0- 1 snudd til 2- 1 i løpet av kampens seks siste minutter. Og i går kveld - mellom klokka 21.17 og 21.26 Istanbul-tid - gikk Vålerenga fra 0- 3 til 3- 3 mot Besiktas.
Og tro det eller ei: De gjorde det med den største selvfølge.
- Det var en situasjon nesten like håpløs og umulig som den mot Brasil, sier Drillo. - Sånn sett oppfatter jeg det mer som et mirakel enn en bragd. Men det viser at det som nesten er umulig går an.
Og:
- Ikke på noe tidspunkt hadde jeg gitt opp.

Jubel-forbud


VIF-Klanen sang på siste verset da Vålerenga kom på banen etter pause. Rett nedenfor meg var det ikke en kjeft som en gang våget å drømme om et mirakel. Men de sang og sang - av trofasthet og kjærlighet.
Da Knut Henry Haraldsen gikk til værs som en ørn 17 minutter ut i omgangen, begynte de å vræle.
Sigrunn Vedelden - i fotballkretser bare Siggen og kona til Drillo - tok sjansen på å reise seg da Vålerenga reduserte til 1- 3. Men de sigarrøykedne VIP-tyrkerne rundt, og som plutselig ante uråd og store drilloske ugler, ble nervøse og fly forbanna på denne utidige jubelen.
Resten av kampen satt Fru Olsen og kompani under politivakt. På 2- 3 og 3- 3 hadde de forbud mot å juble.

Tok av på krykker


Herr Olsen var derimot uhemmet i sine gledesutbrudd. Vel og merke så uhemmet en middelaldrende hofteoperert krykkegjenger kan være. Og derfor kom han ut av buret sitt da Kjell Roar Kaasa brukte sitt lengste bein til 2- 3.
Da visste Olsen at det var i orden.
- Vi var videre på 2- 3, sier Drillo. - Derfor trengte vi ikke den siste til John (Carew). Men da den også lå der, skjønte jeg at det måtte gå. De siste 10 minuttene var jeg nesten ikke nervøs.
Drillo ble omfavnet av alt og alle etter mirakelet Istanbul. Og da Klanen sang «Drillo elsker Vål'enga - hurra, hurra», så jeg en liten Brasil-tåre. Men i sangen lå det mer enn bare et massivt takk for kvartfinalen i cupvinnercupen.
Herfra og til evigheten en gang ut i neste uke krever alle som bryr seg om Vålerenga at Drillo sier JA!!! til trenerjobben.

Kan gå til semi'n


- Denne kampen var i utgangspunktet ikke med i vurderinga om jeg skal fortsette eller ikke, sier Drillo. - Og akkurat nå er det veldig vanskelig å si noe som helst. Jeg er høyt oppe og alt er bare festlig. Det er jo ikke så mange norske lag som har vært i en kvartfinale i europacupen.
Lyn, Rosenborg og Brann har vært der. Vålerenga skal dit. Og med seg på veien får Enga følgende beskjed:
Går trekningen bra er det fullt mulig å gå til semifinalen også.
- Det er ingen begrensninger, sier Drillo. - Vålerenga er bra, det er et jevnt lag som kan være gode når alle presterer opp mot sitt beste. Og har de klart å slå ut Romanias og Tyrkias beste lag, er det fullt mulig å ta et til, sier han.
VISTE MUSKLER: Egil Drillo Olsen strålte sammen med Espen Haug og Kjell Roar Kaasa. - Dette viser at det som nesten er umulig gåran, sier Drillo.