Saken mot Pistorius ble utsatt til 19. august - samme dag som kjæresten ville fylt 30 år

Friidrettsutøveren er tiltalt for drapet.

UTSETTER SAKEN: Oscar Pistorius var i dag tilbake i retten i Pretoria, nesten fire måneder etter at kjæresten Reeva Steenkamp ble funnet død. Foto: AP Photo/Themba Hadebe / NTB Scanpix
UTSETTER SAKEN: Oscar Pistorius var i dag tilbake i retten i Pretoria, nesten fire måneder etter at kjæresten Reeva Steenkamp ble funnet død. Foto: AP Photo/Themba Hadebe / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Friidrettsstjernen Oscar Pistorius var tilbake i retten i den sørafrikanske byen Pretoria i dag, etter at kjæresten Reeva Steenkamp (29) ble skutt og drept 14. februar i år.

Pistorius er tiltalt for drap på modellkjæresten, men ble løslatt mot kausjon i slutten av februar, og har siden da har bodd hos sin onkel Arnold og sin tante Lois.

Pistorius innrømmer å ha skutt Steenkamp, men har sagt at han trodde det var en innbruddstyv.

Stort oppmøte Både nysgjerrige, familie og venner, og flere journalister og fotografer sto og ventet på Pistorius da han ankom rettslokalene i Pretoria like før klokken ni i dag.

Som ventet ble saken utsatt til 19. august, fordi politiet ønsket mer tid til etterforskning.

Det er dagen kjæresten ville fylt 30 år.

KAOS: Det var mye folk, og mye media da Oscar Pistorius i dag var tilbake i rettslokalet i Pretoria. Saken mot den drapstiltalte friidrettsutøveren ble utsatt til 19. august. Foto: .AFP PHOTO / ALEXANDER JOE / NTB Scanpix
KAOS: Det var mye folk, og mye media da Oscar Pistorius i dag var tilbake i rettslokalet i Pretoria. Saken mot den drapstiltalte friidrettsutøveren ble utsatt til 19. august. Foto: .AFP PHOTO / ALEXANDER JOE / NTB Scanpix Vis mer

Aktor Andrea Johnson la fram ønsket om å få utsatt saken, fordi politiet trenger mer tid til ytterligere etterforskning, skriver Guardian.

Dommer Daniel Thulare ba om en begrunnelse for hvorfor de ønsker en utsettelse. Johnson ønsket ikke å utdype dette, men forklarte at det var blitt avklart med Pistorius forsvarere.

Forsvarer Barry Roux bekreftet dette.

Bekymret for mediadekningen Dommer Thulare tok også opp mediedekningen av saken.

Han er misfornøyd med dekningen, og er redd for at media kjører sin egen sak mot Pistorius.

Han ba om at også internasjonale journalister må respektere rettssystemet i Sør-Afrika.

Aktor Johnson snakket om at Pistorius har rett til å bli behandlet som enhver annen person - og den ekstra oppmerksomheten mot ham ikke er noe han kan styre, men at han har de samme rettighetene som andre.

Også Pistorius forsvarere ytret sin bekymring for mediadekningen.

Går fritt Pistorius er løslatt på samme vilkår som da han ble løslatt mot kausjon i februar.

Pistorius eneste ord i retten var da han bekreftet at han forstod hva dommer Thulare sa.