Sakho historisk da City gikk på en smell mot West Ham

Slo City for første gang på fem år.

FØRSTE: Morgan Amalfitano utnyttet kluss i City-forsvaret og fikk sette inn 1-0-scoringen for West Ham. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
FØRSTE: Morgan Amalfitano utnyttet kluss i City-forsvaret og fikk sette inn 1-0-scoringen for West Ham. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Med seier over Manchester City, er nå West Ham bare ett poeng bak de lyseblå på tabellen, med sine 16 poeng.

Ikke bare fikk publikum se en historisk scoring på eget gress, men de ble også vitne til en særdeles underholdende og sjanserik kamp.

Dette var West Hams første seier mot City siden 2009.

At City nå er fem poeng bak Chelsea, som møter United i morgen, bekymrer ikke Manuel Pellegrini.

- Vi har nettopp startet sesongen, og vi har 80 poeng til å spille om. Så det er tidlig. Vi vil fortsette å kjempe, for det er ingen tittel som blir delt ut nå, bedyret City-manageren ifølge BBC etter kampen.

Scoring av Amalfitano Sergio Agüero var tydelig lysten på å følge opp den gode prestasjonen mot Tottenham forrige helg. Da scoret han alle fire målene i seieren hjemme på Ethiad Stadium.

Allerede i det andre minutt i dagens kamp mot West Ham noterte argentineren seg for en stor sjanse på en kontring - og keeper Adrián måtte ut i full strekk for å hindre scoring til gjestene. Det nærmeste argentineren kom en scoring i lørdagens kamp var et skudd i tverrliggeren.

Før sju minutter var spilt hadde også David Silva tegnet seg på lista over sjanser, da i form av et frispark med dupp som gikk en halvmeter over.

Men så tok hjemmelaget over foran hjemmefansen på Upton Park.

I det nittende minutt måtte Joe Hart ned for telling etter en god West Ham-sjanse. Ballen ble da lempet vakkert inn i City-boksen, hvor Diafra Sakho vant duellen. Da Enner Valencia forsøkte å få tak på ballen, endte det ikke med mål, men med et kne i magen på City-keeperen.

Etter å ha forsikret det medisinske personellet om at han kunne spille, tok det bare vel to minutter før Joe Hart måtte plukke ballen ut av eget nett.

Valenica tok med seg en fin stikker fra Song på kanten, og fikk slått inn rett før dørlinja. Kluss i City-forsvaret førte til at ballen kom seg forbi, og Morgan Amalfitano fikk æren av å sette inn 1-0-scoringa i det åpne buret.

To i tverrligger Mens hjemmelaget fortsatte å presse City høyt, fikk ikke gjestene det helt til, og gjorde flere feil og produserte ikke de store sjansene.

Rett før pause kunne West Ham ha økt til 2-0 ved James Collins og Sakho, som begge var centimetere ifra å kunne sette inn pasningen fra Amalfitano.

På overtid av første omgang fikk Manchester City en stor sjanse igjen ved Agüero, som var nær ved å få ballen i mål fra kort hold - men Adrián fikk den ut til corner.

Over i andre omgang fortsatte West Ham med det høye presset på gjestene.

Men så ville Sergio Agüero, som står med ni mål så langt denne sesongen, vise seg fram igjen.

Først vartet argentineren opp med en dobbelsjanse, før han banket et innlegg fra Navas i tverrliggeren fra kort hold. Returen forsøkte Yaya Touré seg på, men Adrián hev seg fram og fikk snappet ballen.

Da det kanskje virket sannsynlig at City ville få en utligning, kunne det like gjerne blitt flere mål til West Ham.

Vel åtte minutter senere var Sakho svært nær å doble til 2-0 for hjemmelaget, med et flott skudd med retning krysset - men endte noen centimetere over mål. 

To kjappe Og de store sjansene lot seg ikke stoppe der.

Bare minutter senere var det Yaya Touré som fikk møte den sure tverrliggeren - og rette etter ble det ennå surere for gjestene.

Ved hjelp av målteknologi fikk publikum på Upton Park konstatert at de kunne juble for en historisk scoring.

Cresswell slo inn og i feltet raget Sakho høyest. Ballen fikk han presset ned i hjørnet, og selv om Hart strakk seg så lang han var, var ikke hånda lang nok til å hindre 2-0.

Med det har Sakho scoret i alle de seks kampene han har startet i Premier Lague, og er dermed historisk - siden ingen har gjort det før ham.

Skåret i gleden for West Ham kom bare minutter etter Sakhos historiske scoring, da Manchester City endelig fikk hull på byllen.

Til glede for City-fansen var også scoring fra David Silva en lekker perle.

Etter å ha dratt seg inn fra venstrekanten, og etter å ha dratt av to-tre motspillere, curlet han ballen i lengste hjørnet - og til 2-1 på Upton Park.

Særlig City presset på for ytterligere en scoring i sluttminuttene, men greide ikke ta gleden fra West Ham, som kunne juble for den første seieren over de lyseblå på fem år.

HISTORISK: Diafra Sakho ble historisk da han scoret mot City. Ingen har tidligere scoret i alle de første seks Premier League-kampene. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
HISTORISK: Diafra Sakho ble historisk da han scoret mot City. Ingen har tidligere scoret i alle de første seks Premier League-kampene. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer