Svein-Erik Edvartsen:

Saksøker NFF - igjen

Svein-Erik Edvartsen ønsker erstatning for brudd på personvernet hans.

SAKSØKER: Svein-Erik Edvartsen, her fra en NFF-konferanse på Ullevaal Panorama i 2017. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SAKSØKER: Svein-Erik Edvartsen, her fra en NFF-konferanse på Ullevaal Panorama i 2017. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Svein-Erik Edvartsens konflikter med Norges Fotballforbund (NFF) kan virke evigvarende, og nå skriver de to partene enda et kapittel i denne sagaen.

16. mars møtes de i forliksrådet i Oslo for å se om det er mulig å bli enige før de eventuelt må møtes i retten.

Edvartsen, som tidligere har inngått forlik med NFF om både seksjonslederjobben han fikk sparken fra i forbundet, og da NFF betalte ham som toppdommer i to år uten at han fikk dømme, har saksøkt NFF for 170 000 kroner for brudd på personvernet.

Bakgrunnen for søksmålet er boten på 50 000 kroner NFF fikk av Datatilsynet i februar i fjor. NFF ble bøtelagt for å ha brutt personvernloven da de samlet inn og lagret IP-adresser. Disse IP-adressene ble så sammenlignet med IP-adresser NFF mente Edvartsen hadde sendt anonyme e-poster fra. Dette var en del av oppsigelsessaken NFF kjørte mot Edvartsen på et tidligere tidspunkt, som det ble inngått forlik i. Edvartsen har hele tida benektet at de omstridte e-postene kom fra ham.

Varslet motkrav

Men allerede da NFF ble bøtelagt varslet Edvartsen søksmål mot NFF for lovbruddet mot personvernet hans. Da Edvartsens advokat og personvernekspert i advokatfirmaet Elden, Kim Ellertsen, sendte varselet om søksmål til NFF i fjor sommer, ble de møtt med et motkrav på 550 000 om Edvartsen gikk videre med saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer