Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Saksøker tilskuer etter rasehets

Ouadou konfronterte rasisten i pausen.

Metz og den franske fotballigaen vil trekke en tilskuer som kom med rasistiske tilrop i lørdagens kamp mot Valenciennes for retten.

Metz-president Carlo Molinari og Frederic Thiriez, president for den franske ligaen, sa søndag at de kommer til å saksøke tilskueren.

- I lys av slik oppførsel, er det bare ett svar. Det er å reagere så strengt som overhodet mulig. Jeg vil ikke ha slike folk på tribunene, sa Thiriez.

I lørdagens kamp ble Valenciennes-kaptein Abdeslam Ouaddou så lei av rasistisk hets at han ved pause klatret opp på tribunen.

Den marokkanske landslagsspilleren ble utsatt for rasistiske tilrop hele første omgang. Ved pause marsjerte han opp på tribunen for å konfrontere tilskueren som sto bak de verste ropene.

Synderen ble pekt ut av andre tilskuere og ble tatt hånd om av politiet.

Thiriez sa at det kanskje ville vært riktig av dommeren å stoppe kampen. I stedet valgte kamplederen å gi Ouaddou gult kort.

- Vi kommer til å se på dommerens håndtering av situasjonen, sa han.

TOK AFFÆRE: Metz-stopper Abdeslam Ouadou klatret opp på tribunen i pausen, og pekte ut mannen som kom med rasistiske tilrop. Foto: AFP/SCANPIX
TOK AFFÆRE: Metz-stopper Abdeslam Ouadou klatret opp på tribunen i pausen, og pekte ut mannen som kom med rasistiske tilrop. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media