Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-vinner Aly Raisman saksøker eget forbund

Saksøker USAs OL-komité og turnforbund etter overgrepsskandalen

Aly Raisman (23), som har seks OL-medaljer i turn, saksøker USAs OL-komité og turnforbund for ikke å ha grepet inn mot legen Larry Nassar.

OFFER: Aly Raisman var et av ofrene for overgrepene til turnlegen Larry Nassar. Nå har den olympiske mesteren i turn saksøkt eget forbund og USAs olympiske komité for å ha gjort for lite for å stoppe Nassar. Foto: AP Photo/Charlie Riedel/NTB scanpix
OFFER: Aly Raisman var et av ofrene for overgrepene til turnlegen Larry Nassar. Nå har den olympiske mesteren i turn saksøkt eget forbund og USAs olympiske komité for å ha gjort for lite for å stoppe Nassar. Foto: AP Photo/Charlie Riedel/NTB scanpix Vis mer

Søksmålet ble levert inn i California onsdag. Raisman hevder at de to organisasjonene «visste eller burde ha visst» om Nassars overgrep mot jenter og kvinner han hadde medisinsk ansvar for.

Hun hevder at det var kultur for å sette medaljer over utøvernes velvære og hevder at USOC «hadde en kultur og atmosfære for å skjule kjente og mistenkte seksualovergripere».

Nassar ble i januar dømt til flere fengselsstraffer på inntil 175 år for gjennom to tiår å ha begått seksuelle overgrep mot et stort antall kvinnelige utøvere, blant dem Raisman.

Utsatt for overgrep under OL

Raisman sier at hun ble utsatt for overgrep fra 2010, blant annet ved landslagets treningssenter i Texas. Hun sier at det også skjedde under London-OL i 2012.

Raisman var kaptein på USAs lag som vant OL-gull for lag både i 2012 og 2016. Hun har vært en skarp kritiker av OL-komiteens (USOCs) og turnforbundets håndtering av saken.

USOC har satt i gang en uavhengig gransking av hele skandalen, men Raisman og flere andre utøvere sier at de ikke vil samarbeide med etterforskerne ettersom de ikke stoler på USOC.

Vil ikke vente

- Jeg nekter å vente lenger på at disse organisasjonene skal ta ansvar og gjøre det rette. Jeg håper at rettssystemet vil stille dem til ansvar og tvinge fram de endringene vi så desperat trenger, sier hun.

Raismans søksmål er ett av flere enn 100 sivile søksmål levert mot Nassar og USAs turnforbund. Også i noen av de andre søksmålene er USOC blant de saksøkte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling