Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Saksøkt fan kaller United undertrykkende bølle

Skal ha røpet navn på VIP-kunder for å ramme Glazer.

STORE PROTESTER: Manchester United-seksjonene på Old Trafford er ikke bare lenger røde - det er vel så mye grønt og gult der i disse dager. Fargene symboliserer protestene mot eierne, og er hentet fra Uniteds opprinnelsesklubb Newton Heath. Nå er en supporter saksøkt av klubben for å ha dratt protestene enda lenger.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
STORE PROTESTER: Manchester United-seksjonene på Old Trafford er ikke bare lenger røde - det er vel så mye grønt og gult der i disse dager. Fargene symboliserer protestene mot eierne, og er hentet fra Uniteds opprinnelsesklubb Newton Heath. Nå er en supporter saksøkt av klubben for å ha dratt protestene enda lenger.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Manchester United gikk til søksmål mot supporteren og Glazer-motstanderen Thomas McKenna etter at en liste på mer enn 400 navn på VIP-kunder ble lagt utinternett i april i fjor.

Klubben satte i gang en undersøkelse for å finne ut hvordan navnene hadde havnet hos gruppa United Supporters for Change (USC), og i august ble McKenna arrestert, mistenkt for å ha spredt lista.

McKenna driver nettstedet wewantglazerout.com, og hevder han kun ble tilsendt navnene nettopp fordi han er redaktør. Publiseringen av lista ble gjort for å legge press på bedriftene som er VIP-kunder på Old Trafford, og man håpet at de ikke vil fornye avtalene med klubben - for å straffe de utskjelte Glazer-eierne.

44-åringen ble løslatt av politiet, men United saksøkte ham for å ha skadet klubbens forretninger, og rettsaken starter snart i England. McKenna benekter enhver involvering i hendelsen, og beskylder nå klubben han støtter for å opptre bøllete.

- Den tiltalte ser dette som overdrevet og undertrykkende, fra et firma verdt mange millioner, mot en supporter som har støttet klubben hele livet. Det er uforholdsmessig, sier McKennas forsvarer, ifølge Telegraph.

- Kravet om ytterligere erstatning gjenspeiler bare dets undertrykkende natur, og klubbens forsøk på å «bølle» med tiltalte, sier han i forsvarets dokumenter.

Vandalisering
McKenna er en uttalt motstander av Glazer-familiens eierskap i Manchester United, men nekter altså for at han sto bak «utpressingsforsøket».

Ifølge The Guardian har aksjonsgruppa USC beskrevet seg selv som villig til å «utfordre lovens grenser» for å ramme - og til slutt få fjernet - Glazer fra Manchester United.

USC hevder den er ikke-voldelig, men den har blant annet blitt koblet til gjentatt vandalisering av AIGs (Uniteds tidligere draktsponsor) Manchester-kontor. Aksjonister skal også ha stormet en Nike-butikk i byens sentrum.

Betydelige konsekvenser
VIP-inntektene står for rundt halvparten av det Manchester United drar inn i løpet av en kampdag, og USC ønsker at bedriftene som benytter disse skal holde seg unna og ikke fornye avtalene - fram til de amerikanske klubbeierne går med på å selge Manchester United.

På lista som ble lagt ut på nettet, var 800 individuelle bokseiere strøket - og bare selskaper ble offentliggjort.

Manchester United har ingen planer om å droppe søksmålet.

- Vi tror ingen lovlydige borgere vil støtte det vi mener Thomas McKenna har gjort, spesielt med tanke på konsekvensene, som blant annet medførte angrep på privat eiendom og betydelig personlig lidelse, sier en talsmann.

- Vi vil ikke kommentere McKennas forsvar, annet enn å si at innholdet betyr at vi ikke har noe annet valg enn å fortsette med denne prosessen. Det er rettens oppgave å ta en avgjørelse, og vi ønsker ikke å prosedere i media, sier United-talsmannen.

GLAZERS SØNNER: Avram (t.v) og Joel Glazer representerer gjernefamilien på United-kamper på Old Trafford.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
GLAZERS SØNNER: Avram (t.v) og Joel Glazer representerer gjernefamilien på United-kamper på Old Trafford.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media