Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Salah avgjorde da det kokte rundt Mané

Liverpool snudde borte mot Crystal Palace. 1-0 ble til 1-2 på Selhurst Park. Salah nærmer seg klubbrekorden til Ian Rush.

MATCHVINNER: Mohamed Salah jubler for den avgjørende 2-1-scoringen til Liverpool. Foto: NTB scanpix
MATCHVINNER: Mohamed Salah jubler for den avgjørende 2-1-scoringen til Liverpool. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Crystal Palace – Liverpool 1–2 (1-0)

(Dagbladet): Det var kampen Liverpool måtte vinne for å ha heng på Manchester United i sølvkampen. Crystal Palace trengte - på sin side - tre poeng for å holde unna i nedrykksstriden

Det skapte et spennende utgangspunkt og en herlig atmosfære på Selhurst Park i ettermiddag.

Det så lenge ut til å bli 1-1. Men seks minutter før slutt avgjorde Mohamed Salah for Liverpool med høyrebeinet. Han er nå bare ti mål bak klubbrekorden til Ian Rush på 47 scoringer i løpet av én sesong.

- Et stort resultat for oss. Vi var ikke på vårt beste, men ga aldri opp og kjempet, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson til Sky Sports.

Glimrende

Kampen startet glimrende for hjemmelaget. Spillerne trykket til i duellene, sendte folk opp - og tok ledelsen etter 13 minutter.

Liverpool-keeper Loris Karius ruste ut i en duell med Wilfried Zaha og felte den venstre kantspilleren. Luka Milivojevic satte ballen kontant i mål.

1-1: Sadio Mané (t.v.) utliknet for Liverpool. Foto: NTB scanpix
1-1: Sadio Mané (t.v.) utliknet for Liverpool. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ti minutter seinere ropte Liverpool-supporterne på straffe. Ved første øyekast kunne det virke som om Sadio Mané ble hektet opp innenfor 16-meteren. Reprisen viste nærkontakt, men Mané kastet seg hakket for seint i forhold til når det var naturlig å kaste seg. Dermed fikk han gult kort i stedet for straffespark.

Crystal Palace gikk til pause med en hyggelig og fortjent ledelse. Alexander Sørloth spilte ikke for hjemmelaget. Han sliter med en overbelastning, noe han avslørte overfor TV 2 før kampen.

- Det skal ikke være langvarig, sa han.

Dundret ut

Liverpool dundret ut i andre omgang, åpenbart desperat etter å innhente ledelsen til hjemmelaget.

I kampens 49. minutt havnet Sadio Mané på nytt i fokus. Han var selv med på å starte angrepet. Til slutt havnet ballen hos James Milner, som fant Mané med en hard pasning foran mål. Senegaleseren styrte ballen inn bak Wayne Hennessey.

Dette var andre gang Mané kom i fokus for alvor. Tredje og siste gang var da han tok ballen i hendene 10–12 minutter seinere. Han trodde laget hadde fått frispark, noe det ikke hadde fått, og skulle strengt tatt hatt gult kort.

Crystal Palace-supporterne raste. Også på sosiale medier kokte det. Like etterpå valgte Jürgen Klopp å bytte ham ut.

Kampen så ut til å gå mot 1-1. Men så - seks minutter før slutt - dukket han opp igjen. Hvem andre? Mohamed Salah, som sendte Liverpool opp i 2-1 med høyrebeinet.

Salah har nå 37 mål i alle turneringer denne sesongen. Ian Rush har den gjeldende rekorden fra 1983-1984.

Ville ha straffe

- Det er vanlig for oss at vi må kjempe på denne banen. Men det gjør det mer spesielt etterpå. Seieren var fortjent, sier Klopp etter kampen.

Han mener Liverpool ble snytt for straffe da Mané gikk i bakken og dommeren ikke pekte på krittmerket:

- For meg er det straffe. Det er helt klart. Han gikk i bakken 0,1 sekund etterpå, men det er straffe. Når det er kontakt: Hvordan kan det være filming? spør Klopp.

Han erkjenner at Sané burde fått sitt andre gule kort da han tok ballen i hendene.

- Jeg er glad for at han ikke fikk det. Dette var ikke hans dag, sier Liverpool-manageren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!