Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mohamed Salah bøtter inn mål for Liverpool

Salah kan bli historisk. Nærmer seg scoringsrekorden i Premier League

Liverpools Mohamed Salah kan krone sin nærmest uvirkelige sesong med å bli den spilleren gjennom tidene med flest mål i én og samme Premier League-sesong.

STORSCORER: Mohamed Salah er toppscorer i Premier League denne sesongen. Nå snuser han på rekorden til Andy Cole og Alan Shearer. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock
STORSCORER: Mohamed Salah er toppscorer i Premier League denne sesongen. Nå snuser han på rekorden til Andy Cole og Alan Shearer. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Salahs fire mål mot Watford gjør at han nå har 28 seriemål på 31 kamper. Det er kun seks mål opp til rekorden på 34 mål. Den ble satt av Andy Cole i 1993/94-sesongen, før den ble tangert av Alan Shearer i den påfølgende sesongen.

Siden den gang har ingen spillere maktet å score flere mål i én og samme sesong, men med sju gjenværende seriekamper kan Salah tukte rekorden.

At han kan gjøre det i sin debutsesong for Liverpool etter overgangen fra Serie A og Roma, gjør prestasjonen enda sterkere. Egypteren har vært forrykende denne sesongen og har tatt Premier League med storm etter overgangen sist sommer.

Hans fire mål lørdag gjør at han nå har fire måls forsprang på Harry Kane på toppscorerlisten denne sesongen. Kane er i tillegg ute med en ankelskade og vil neppe klare å ta igjen Salah.

Dersom man ser på Liverpools gjenværende kampprogram i ligaen, gir det ytterligere vann på mølla rundt diskusjonen om scoringsrekorden.

Liverpool skal kun møte ett lag (Chelsea) som per nå er inne blant topp fem i ligaen. Laget vil være klare favoritter i de gjenværende kampene mot Crystal Palace, Everton, Bournemouth, West Bromwich, Stoke, og Brighton, og dersom Salah holder seg skadefri kan rekorden til Cole og Shearer stå for fall denne sesongen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling