Salah-stemmer manglet. Slik forklarer FIFA saken

Mohamed Salah har havnet på kant med eget forbund igjen, etter at stemmer fra Egypt ikke ble tatt med i FIFA-kåring.

OVERSETT? Mohamed Salah føler seg oversett av eget forbund, som mener det var en administrativ feil. Foto:  Action Images via Reuters/Andrew Couldridge/NTB Scanpix
OVERSETT? Mohamed Salah føler seg oversett av eget forbund, som mener det var en administrativ feil. Foto: Action Images via Reuters/Andrew Couldridge/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Liverpool-stjerne Mohamed Salah ble nummer fire i kåringen, da prisen for årets spiller i verden ble delt ut av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) denne uka.

Egypteren måtte gi tapt for Lionel Messi (som vant), Cristiano Ronaldo og lagkamerat Virgil van Dijk.

Men ifølge oversikten fra FIFA, som viser hvem som stemte på hvem, kommer det fram at stemmene fra Egypts landslagssjef og kaptein ikke var på listen.

Den eneste stemmen fra Egypt som ble registrert, var fra journalisten Hany Danial, som hadde Mohamed Salah på tredjeplass, skriver NTB.

Så hva hadde skjedd?

Forklaringen

Egypt etterlyste en forklaring fra FIFA, og den er som følger:

Signaturene på stemmesedlene til Egypts landslagssjef Gharib og kaptein Elmohamady var skrevet med store bokstaver og ikke ansett som gyldige. Skjemaene var heller ikke signert eller stemplet av landets generalsekretær i fotballforbundet, noe som er obligatorisk.

Egypt skal også ha blitt kontaktet og seinere fått to påminnelser om å sende inn riktige stemmesedler - uten at noe ble gjort.

Gharib og Elmohamady skal ifølge fotballforbundet til Egypt ha gitt stemmer til Salah, på sedlene som aldri ble registrert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer