Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Salah-stemmer manglet. Slik forklarer FIFA saken

Mohamed Salah har havnet på kant med eget forbund igjen, etter at stemmer fra Egypt ikke ble tatt med i FIFA-kåring.

OVERSETT? Mohamed Salah føler seg oversett av eget forbund, som mener det var en administrativ feil. Foto:  Action Images via Reuters/Andrew Couldridge/NTB Scanpix
OVERSETT? Mohamed Salah føler seg oversett av eget forbund, som mener det var en administrativ feil. Foto: Action Images via Reuters/Andrew Couldridge/NTB Scanpix Vis mer

Liverpool-stjerne Mohamed Salah ble nummer fire i kåringen, da prisen for årets spiller i verden ble delt ut av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) denne uka.

Egypteren måtte gi tapt for Lionel Messi (som vant), Cristiano Ronaldo og lagkamerat Virgil van Dijk.

Men ifølge oversikten fra FIFA, som viser hvem som stemte på hvem, kommer det fram at stemmene fra Egypts landslagssjef og kaptein ikke var på listen.

Den eneste stemmen fra Egypt som ble registrert, var fra journalisten Hany Danial, som hadde Mohamed Salah på tredjeplass, skriver NTB.

Så hva hadde skjedd?

EMOSJONELT: Under torsdagens episode av «Landskampen» ble det brått emosjonelt da Therese Johaugs dopingdom og Ida Eides dødsfall, ble tema. Video: TV 2 Vis mer

Forklaringen

Egypt etterlyste en forklaring fra FIFA, og den er som følger:

Signaturene på stemmesedlene til Egypts landslagssjef Gharib og kaptein Elmohamady var skrevet med store bokstaver og ikke ansett som gyldige. Skjemaene var heller ikke signert eller stemplet av landets generalsekretær i fotballforbundet, noe som er obligatorisk.

Egypt skal også ha blitt kontaktet og seinere fått to påminnelser om å sende inn riktige stemmesedler - uten at noe ble gjort.

Gharib og Elmohamady skal ifølge fotballforbundet til Egypt ha gitt stemmer til Salah, på sedlene som aldri ble registrert.

Splid

Saken har ført til ny splid mellom Salah og fotballforbundet i Egypt (EFA). Liverpool-stjerna har ifølge BBC fjernet «Egypt» og erstattet det med «Fotballspiller på Liverpool» på sin Twitter-profil. Han la også ut følgende melding:

«Uansett hva de gjør for å endre kjærligheten min for Egypt, vil de ikke lykkes».

Egypts fotballpresident sier han har vært i samtaler med Salah og fortalt ham at det var en administrativ feil.

Det er ikke første gang Salah har havnet på kant med eget forbund. I fjor truet han med å gi seg på landslaget etter en krangel om image-rettigheter.

Salah var blant annet forbannet på EFA etter at de brukte bilder av ham i forbindelse med landslagets sponsor WE, til tross for at Salah har en personlig avtale med et annet teleselskap i Vodafone.

Salah skal også ha følt seg brukt som et politisk symbol under VM i 2018, etter at Egypt valgte å legge sitt opphold mellom kampene i mesterskapet til Groznyj i Tsjetsjenia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media