HVA MENTE SALAH? Eksperter diskuterer Mohamed Salah etter at Liverpool slo PSG 3-2 i går kveld. Video: Viaplay

Liverpool slo PSG i Champions League

Salahs mystiske gest:
- La ham være i fred

Forsvarer Mohamed Salah etter at han fikk kritikk for merkelig gest etter overtidsdrama.

Liverpool tok, på skikkelig Liverpool-vis, en sterk seier mot PSG i går. Merseyside-laget pangåpnet, lot franskmennene komme inn igjen i kampen før de avgjorde på overtid.

Uansett. Anfield eksploderte da Firmino scoret på overtid. Liverpool-manager Jürgen Klopp stormet nedover krittlinja i ekstase, og spillerne på banen samlet seg for å feire.

Men bak Klopp på benken skjedde det noe som vekket oppsikt. Mens lagkameratene feiret, svarte Mohamed Salah, som så mektig frustrert ut etter en ny kamp under pari, med å smelle sin egen vannflaske knallhardt i bakken.

Reagerte

Salah selv hadde hatt en tung kamp for Liverpool. Han rotet bort ballen rett før PSG kontret inn 2-2, og ble tatt av banen før slutt.

Det fikk flere til å spekulere i sosiale medier. Mange stilte seg spørsmål ved hva dette egentlig betydde. Hadde superstjerna blitt så høy på seg selv at han brydde seg mer om egen prestasjon enn tre poeng, noe blant annet Cristiano Ronaldo har blitt kritisert for en rekke ganger? Var det et raseriutbrudd over egen prestasjon? Eller var bare frustrasjon og glede som tok overhånd og resulterte i den litt merkelige gesten?

Spørsmålene var mange, og det ble heftig spekulert i hva han egentlig mente.

- Nå vet jeg ikke hva som er i hodet hans, og vi må lese kroppsspråket. Dette er det vi og fansen ser, og det var ikke positivt. Det vitner om en som er mer opptatt av seg selv enn laget, og det regner jeg med at Klopp tar tak i, sier Ronny Deila til Viasat.

Det var riktignok før Deila fikk se bildene hvor Salah jublet først.

I TV 2-studioet etter kampen viste nye bilder at Salah jublet sammen med støtteapparatet rett etter målet, før han lot leggbeskytteren fly mot bakken noen sekunder seinere.

- La han være i fred

Temaet ble diskutert i TV 2-studioet etter kampen. Der var TV 2-ekspert Brede Hangeland klar på at han forstår egypterens reaksjon:

- Vi må tolke det som han var frustrert over at han ga vekk 2-2-målet. Det kan jeg godt forstå. Liverpool spilte en god 2. omgang. Hadde han ikke gitt vekk den ballen, hadde de ikke vært avhengig av Firmino-målet på overtid. Han er selvfølgelig ultraprofesjonell og setter høye krav til seg selv. Jeg tror ikke det var mistillit mot noe som helst, sier Hangeland i studioet.

Salah presterte en helt ellevill fjorårssesong, og var plutselig inne i diskusjonen om verdens beste fotballspillere. Han ble toppscorer i Premier League og scoret totalt 44 mål og hadde 16 assist på 52 kamper. Forventningene er derfor skyhøye til ham i år også.

- Han har vanskeligere arbeidsforhold i år. Nå har alle hans navn øverst på blokken når de skal møte Liverpool. Han får det tøffere, og det er nok der noe av frustrasjonen kommer fra, fortsetter Hangeland.

Også Jan Åge Fjørtoft forsvarer Salah på Twitter:

- La Salah være i fred. Jeg er helt sikker på at han hadde en grunn for å reagere på den måten. Disse spillerne er under press hele tiden. Det er null prosent sjanse for at han var frustrert over at Liverpool scoret vinnermålet.

- Feil resultat

Etter kampen var PSG-trener Thomas Tuchel alt annet enn fornøyd.

- Resultatet gjenspeiler ikke kampen. Mot slutten hadde vi en stor sjanse ved Julian Draxler der vi kunne vunnet kampen, sier Tuchel, gjengitt av Liverpool Echo.

- Vi leverte en god prestasjon i første omgang. For meg er resultatet verken logisk eller riktig. Vi viste styrke. I andre omgang ga vi bort ballen for mye, sier den tyske PSG-sjefen.

Liverpool-manager Jurgen Klopp smilte bredt da han møtte på en pressekonferanse etter kampen.

- En god kamp. Vi kjempet. Det var 11 spillere som ga alt mot en god motstander. Fantastisk, sier Klopp.