SOLGT: Elbasan Rashani (t.v.) hadde kun et halvt år igjen av kontrakten. Da Odd fikk tilbud om en god slump penger mot at han går til Brøndby nå, kunne de ikke si nei. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
SOLGT: Elbasan Rashani (t.v.) hadde kun et halvt år igjen av kontrakten. Da Odd fikk tilbud om en god slump penger mot at han går til Brøndby nå, kunne de ikke si nei. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

- Salget er så stort at det var umulig å si nei til

Rashani går fra Odd til Brøndby.

U21-landslagsangriperen Elbasan Rashani forlater Odd umiddelbart og har undertegnet en fireårskontrakt med danske Brøndby.

Overgangen ble fullført i morgentimene i dag, skriver Odd på sitt nettsted. Rashani ble offisielt presentert som Brøndby-spiller torsdag formiddag.

Det har lenge vært ventet at Rashani skulle forsvinne. Kontrakten med Odd gikk ut etter årets sesong.

- Salget er så stort at det var umulig å si nei til. Elba ønsket ikke å signere ny kontrakt med Odd og ville derfor vært tapt for klubben om fire måneder uansett. Nå får Elba de nye utfordringene han ønsket seg, og vi får gode penger igjen for ham, sier daglig leder Einar Håndlykken i Odd.
Gode penger Håndlykken legger til at salget åpner for å forsterke et Odd-lag som har gjort det bra og ligger på 4.-plass i eliteserien etter vel halvspilt sesong.

- Dette er et fantastisk salg. Jeg unner alle spillere å komme seg ut til andre klubber for å utvikle karrieren der, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Varden.

Rashani har selv bekreftet at Molde var blant klubbene som ønsket ham i stallen. Trolig ville Odd heller selge ham til utlandet.

Ifølge Varden skjedde overgangen så raskt fordi Brøndby må melde inn spillere til europacup i dag.

Berge-gjensyn Rashani blir lagkamerat med Fredrik Semb Berge i Brøndby. Også den tidligere Odd-stopperen ble solgt til Danmark i sommer.

Allerede i dag gjennomfører 21-åringen sin første trening med sin nye klubb.

- Elbasan Rashani er en dyktig kantspiller som vi lenge har hatt et godt øye til. Han har fart, teknikk og er god til å utfordre. Dessuten er han fortsatt ung og har et stort videreutviklingspotensial,  sier sportsdirektør Per Rud i Brøndby.

- Vi er kommet fram til en avtale som er gunstig for alle parter med tanke på at Elbasan kun hadde et halvt år igjen av kontrakten, legger han til.

(NTB)