VM-KLAR: Sally Pearson, korthekkløperen, er selvsagt en frontfigur sammen med andre VM-medaljører som Kim Mickle og Jared Tallent. Totalt sender Australia 26 utøvere til Kina. Foto: REUTERS/Andrew Winning
VM-KLAR: Sally Pearson, korthekkløperen, er selvsagt en frontfigur sammen med andre VM-medaljører som Kim Mickle og Jared Tallent. Totalt sender Australia 26 utøvere til Kina. Foto: REUTERS/Andrew WinningVis mer

Sally Pearson fronter Australias VM-lag i friidrett

Sommerens VM i Beijing.

VM i friidrett går på Olympiastadion «Fugleredet» i Beijing i siste del av august, men australierne har allerede tatt ut laget sitt.

Sally Pearson, korthekkløperen, er selvsagt en frontfigur sammen med andre VM-medaljører som Kim Mickle og Jared Tallent. Totalt sender Australia 26 utøvere til Kina.

Alle de tre frontfigurene blir regnet for å være medaljekandidater i sine øvelser. Pearson løper 100 meter hekk og har startet sesongen bra. Kim Mickle er spydkaster, mens Tallent er kappgjenger. Han er en sterk utfordrer til norske Erik Tysse både på 20 og 50 kilometer.

Høydehopperen Eleanor Patterson, som er samveldemester, er selvsagt også med på laget, og det legges ikke skjul på at det stilles forventninger til henne. Stavhopperen Alana Boyd og Dani Samuels i diskos kan også markere seg, mens det nok blir tøffere å nå seierspallen for Melissa Breen, som har den nasjonale rekorden på 100 meter, samt Alex Rowe på 800 meter.

Australierne har nettopp avviklet det nasjonale mesterskapet sitt, og 13 av dem som er med i VM-troppen ble nasjonale mestere. De har selvsagt også klart kravene fra Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

- Vi mener vi har tatt ut et lag som har alle muligheter til å lykkes i Beijing. Med 13 nasjonale mestere på plass, ser det bra ut, kommenterer presidenten i Det australske friidrettsforbundet, Dion Russell.

Det meldes også at troppen kan bli større, for fortsatt gjenstår det å ta ut utøvere til maraton for kvinner, 10.000 meter og 50 kilometer kappgang.

I forrige VM, i Moskva i 2013, sikret de australske utøverne tre medaljer. Det ble to sølv- og en bronsemedalje. Den gangen hadde Australia en tropp på 46 utøvere.

(NTB)