BERGET UAVGJORT: Start spilte 1-1 mot Sogndal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BERGET UAVGJORT: Start spilte 1-1 mot Sogndal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Salvesen reddet Start igjen

Start har gått hele 36 seriekamper uten seier, men kunne i det minste glede seg over en fortjent utligning i 1-1-kampen mot Sogndal.

Akkurat som mot Strømsgodset forrige helg var det Lars Jørgen Salvesen som berget det ene poenget med en sen scoring.

Det var velfortjent at Start fikk med seg noe fra kampen, men typisk nok holdt ikke innsatsen til en trepoenger denne gangen heller. Før 1-1-målet hadde sørlendingene presset og presset, men først i det 89. minutt fikk de uttelling.

Som så mange ganger før havnet Start tidlig i trøbbel. Allerede etter sju minutter dunket Henrik Furebotn inn et raskt slått frispark fra 20 meter bak Start-keeper Håkon Opdal. Den tidligere landslagsmålvakten var passiv og reagerte altfor sent, og dermed rakk han ikke å avverge skuddet.

Det var Furebotns første scoring etter at han kom tilbake til Sogndal. 30-åringen forlot Bodø/Glimt forrige måned.

Slet

Sogndal var veldig nær å doble ledelsen etter 20 minutter. Ole Amund Sveen headet et langt frispark i lengste stolpe. For Opdal var det bare flaks at ballen deretter spratt rett i klypene hans.

Vertene slet med å knekke Sogndal-koden før pause. Bortelaget jobbet raskt hjemover og gjorde det vanskelig for Steinar Pedersens menn. Start ble ofte tvunget til å slå mange støttepasninger, og dermed ble spillet veldig omstendelig.

I annen omgang lyktes Start bedre med presset sitt, men den forløsende scoringen kom ikke før helt på tampen. Salvesen fikk ballen fra Robert Sandnes og satte den forbi Mathias Dyngeland.

Tørken vedvarer

Start har ikke vunnet i serien siden starten av juli i fjor. Siden har sørlendingene spilt hele 36 kamper uten å plukke en eneste trepoenger. Laget ligger helt sist med sine ni poeng. Det er tolv poeng opp til sikker plass.

Sogndal er nummer ni med sine 27 poeng.

Neste helg tar Start turen nordover for å møte Bodø/Glimt, som også kjemper om viktige poeng i kampen mot nedrykk. Sogndal skal opp mot Stabæk hjemme på Fosshaugane. (©NTB)