Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Samaranch får mer kjeft

IOK-president Juan Antonio Samaranch er ansvarlig for at idretten har tapt 10 år i kampen mot doping. Det hevder lederen av IOKs medisinske kommisjon, prins Alexandre de Merode.

De Merodes påstander, framsatt i et intervju med den franske sportsavisen L'Equipe, kom samme dag som IOKs store dopingkonferanse startet i Lausanne. Under sin åpningstale der i formiddag ga Samaranch en dyster redegjørelse om idrettens dopingproblemer. Ifølge de Merode er Samaranch svært ansvarlig selv for at det ser slik ut.

- De aller fleste forslagene som skal behandles nå fremmet jeg for minst 10 år siden. Men Samaranch var imot, og forslagene ble revet i filler av 90 prosent av de menneskene som i dag støtter de samme forslagene, hevder Alexandre de Merode.

Mer kostbart

- Vi har rett og slett mistet 10 år, klager lederen av IOKs medisinske kommisjon. Allerede i 1989 ønsket han å opprette det man kan kalle et mobilt dopinglaboratorium og å innføre testing av utøvere utenfor konkurranser.

Uttalelsene vil være plagsomme for IOK-president Samaranch, som allerede er under sterkt press på grunn av korrupsjonsskandalene i organisasjonen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media