Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Samaranch forsiktig i brevsaken

NAGANO (NTB): Den internasjonale olympiske komité(IOK) bestemmer selv hvem som skal bli nytt IOK-medlem i Norge. Det fastslo IOK-president Juan Antonio Samaranch under en pressekonferanse i Nagano i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den norske regjering kan komme med et forslag. Vi får mange forslag, men det er IOK som bestemmer dette, svarte Samaranch på spørsmålet om brevet fra Norges regjering til IOK.

Samaranch var like rund i kommentaren til Arne Myhrvolds mulighet til å bli IOK-medlem. Ifølge Samaranch er Myhrvold en god NOK-president, men denne gang var ikke dette noen sak.

- Jan Staubo valgte jo å fortsette, sa IOK-presidenten.

Afrikanske sommerleker?

På pressekonferansen etter den 107. IOK-sesjon sa Samaranch at en deling av vinterlekene i 2006 mellom Lillehammer og Helsingfors var et godt konsept. Han ville ikke si noe om hvilken søker som lå best an til å bli tildelt OL i 2006.

Men han var klar i talen om de olympiske sommerlekene i 2008.

- Jeg ønsker en sterk afrikansk søker. Det kontinentet har aldri hatt OL, sa IOK-presidenten.

Han gjorde det også klart at det fortsatt er plass for nye øvelser på programmet i vinterlekene. Noe nærmere gikk ikke Samaranch inn på den saken.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!