SNØRER INNE NETTET:  UDI og det Franske antidopingbyrået vil unngå at Tour de France skal få en ny Lance Armstrong.  FOTO: AFP/ JOEL SAGET
SNØRER INNE NETTET: UDI og det Franske antidopingbyrået vil unngå at Tour de France skal få en ny Lance Armstrong. FOTO: AFP/ JOEL SAGETVis mer

Samarbeider for å fange doperne under Tour de France

Begraver stridsøksen.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Det franske antidopingbyrået har inngått en samarbeidsavtale i forbindelse med årets Tour de France.

De to forbundene har vært i tottene på hverandre siden Paris-Nice-løpet, men har kommet til enighet som å samarbeide for fullt i verdens største og mest prestisjetunge sykkelritt.

Rittet har vært rystet av mange og alvorlige dopingsaker og kulminerte da Lance Armstrong innrømmet å ha dopet seg til sju Tour de France-seire. Seirer han senere er blitt tatt fra.

- UCI og det uavhengige CADF vil fortsette partnerskapet med det franske antidopingbyåret (AFLD) og vil foreta dopingprøver under de største sykkelrittene i Frankrike i 2013, het det i en pressemelding fra UCI.

- CADF og AFLD vil slå sammen sine ressurser og ekspertise for å organisere dopingtestingen inkluderte Criterium Dauphine i juni og Tour de France i juli.

Avtalen regnes som en seier for AFLD som har kjempet for et fullt samarbeid med UCI etter at det oppsto krangel i forbindelse med etapperittet Paris-Nice.

- UCI er avhengig av å sikre at syklingen er ren. Derfor er vi veldig godt fornøyd med å kunne samarbeids med AFLD, sa UCI-president Pat McQuaid.

(NTB)