Samarbeider om den neste landslagstroppen

Høgmo utelukker ikke overraskelser.

(Dagbladet): Drillos andre epoke som norsk landslagssjef er over. Arvtageren har tidligere hatt et godt samarbeid med Drillo, men det er ikke «Drillo-fotball» vi vil få se med han som trener.

- Jeg liker å bruke mye tid på offensiv samhandling. Det vet de som har sett Djurgården, sier Høgmo til et samlet pressenorge.

Mandag skal troppen som skal representere Norge i de to siste kvalifiseringskampene bli presentert.

- Jeg og Egil vil samarbeide om den troppen, men jeg utelukker ikke noen overraskelser, sier den nye landslagssjefen.

Djurgården og Norge
Utover høsten skal han lede både Djurgården og det norske landslaget.

- Jobben som norsk landslagssjef var den eneste som kunne lukke meg vekk fra Djurgården i Skandinavia.

Nå ser han fram til å jobbe med et norsk landslag i et generasjonsskifte.

- Norge er i et generasjonsskifte. Det finner jeg spennende å jobbe med. Det er mye råmateriale som skal utvikles, forteller den tidligere Tromsø-treneren.

Høgmo deler jobben i to: Fase 1 som blir å optimalisere laget i de to resterende kvalikkampene og fase 2 som blir perioden etter.

- Det ligger en utvikling i min måte å tenke fotball på. Så må jeg si at Norge har all mulig grunn til å være stolte av Egil. Han var forutt sin tid. De beste lagene i dag har flere faser ved spillet som han utviklet som sin nøkkel, sa Høgmo.

Bra møte

Generalsekretær Kjetil Siem var selv i møte med Høgmo tidligere i uken. Et møte han selv beskrev som det beste han har hatt innenfor fotballen.

 POSITIVE FORHANDLINGER:  Kjetil Siem (t.v) beskrev møte med Per-Mathias Høgmo tidligere uken som det beste han har hatt. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
POSITIVE FORHANDLINGER: Kjetil Siem (t.v) beskrev møte med Per-Mathias Høgmo tidligere uken som det beste han har hatt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Det har aldri vært reelle forhandlinger med noen andre enn Per-Mathias, sier Siem.

- Han er faglig sterk og har en tydelig filosofi og søker hele tiden etter ny kunnskap, sier Hallén om den nye landslagssjefen.

 GODT HUMØR:  Per-Mathias Høgmo var i godt humør da han i dag ble presentert som Norges nye landslagstrener.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
GODT HUMØR: Per-Mathias Høgmo var i godt humør da han i dag ble presentert som Norges nye landslagstrener. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer