Samarbeidet brutt etter 42 kamper

Brann må danne nytt stopperpar. Siste nytt før Tippeliga-runden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Olafur Bjarnason og Ragnvald Soma har spilt sammen som midtstoppere hver eneste kamp siden seriestarten i fjor, melder Brann.no.

Men med Aalesund på besøk søndag, må Mons Ivar Mjelde tenke nytt. Bjarnason soner nemlig karantene ettersom han ble utvist etter sitt andre gule kort mot Tromsø på onsdag.

Fredrik Klock, Paul Scharner og Kristjan Sigurdsson er aktuelle som vikarmakker for Soma.

Her er de ferskeste nyhetene om Tippeliga-lagene før runde 17:

Vålerenga-Tromsø

Avspark lørdag 18.00

Vålerenga: Ardian Gashi har karantene, Tom Henning Hovi er skadd. Vålerenga kommer fra Champions League-suksess i Finland, og det venter ny kvalikkamp til uka.

- Det er nå vi får se om vi har stall som tåler kjøret, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.no.

Tromsø: Arne Vidar Moen og Rune Johansen er småskadd, og blir spart.

Molde-Lyn

Avspark søndag 18.00

Molde: Rob Friend soner for tre gule kort. Petter Rudi er neppe med denne gangen heller. Thomas Mork kan kanskje spille, mens Dag Roar Ørsal nok ikke er aktuell foreløpig, sier trener Bosse Johansson til Dagbladet.no. Erlend Ormbostad opererte kneet på tirsdag, og er ute i fire uker.

Lyn: Tommy Berntsen har karantene, og Øyvind Leonhardsen er fortsatt ikke klar. Det er fortsatt usikkert om den argentinske høyrebacken Enrique Ortiz blir spilleklar.

- Da jeg gikk fra jobb i dag var han foreløpig ikke spilleklar, sier assistenttrener Hans Knutsen.

Rosenborg-Lillestrøm

Avspark søndag 20.05

RBK: Ørjan Berg er friskmeldt og går rett inn på laget, mens en småskadd Jan Gunnar Solli vil bli spart, melder Adressa.no.

LSK: Anders Rambekk er tvilsom på grunn av muskelskade. Ellers er alle i orden.

- Vi forventer tre poeng. Det er sjelden Rosenborg spiller så dårlig (som mot Fredrikstad) to ganger på rad. Men tabellen lyver ikke - de ligger bak oss. Jeg synes vi var bedre enn dem hjemm, og vi er ikke så dårlige borte som folk skal ha det til, sier LSK-trener Uwe Rösler.

Odd Grenland-Fredrikstad

Avspark søndag 18.00

Odd: Somen A. Tchoyi og Espen Hoff soner karantene for gule kort, mens Jan Tore Amundsen og Olivier Occean er tilbake fra sine karantener. Sebastian Henriksson, Bent Inge Johnsen og Erik Holtan er ute med skader.

- Det blir spennende. FFK kommer fra en stor opplevelse mot Rosenborg. Det er kanskje ikke en så stor prestasjon som det ville vært for noen år siden, men å score fem mot Rosenborg er sterkt. Men FFK er ikke så gode borte som hjemme, og møter et revansjesugent Odd-lag som gikk på en smell i Bodø, sier trener Arne Sandstø.

FFK: Yherland MacDonald er ankelskadd. Trond Erik Bertelsen har vært småsjuk de siste dagene, men er trolig klar til søndag, melder klubben på sin hjemmeside. FFK stiller samme tropp som mot RBK.

Ham-Kam-Bodø/Glimt

Avspark søndag 18.00

Ham-Kam: Fortsatt mange skader på Hamar. Peter Sørensen, Glenn Leif Ståhl, Knut Henry Haraldsen, Pål Ekeberg Schjerve og Oluwasegun Abiodun er alle ute, melder NTB.

Glimt: Runar Berg soner karantene for gule kort, mens Stian Theting fortsatt er ute med ryggtrøbbel. Costaricanerne Roy Miller (forsvar) og Randall Brenes (angrep) er begge spilleklare.

- De er med i troppen begge to. De starter nok ikke, men vi får se. Det er to spennende unge spillere vi skal ta godt vare på, sier trener Ola Haldorsen.

Brann-Aalesund

Avspark søndag 18.00

Brann: Olafur Bjarnason soner for det røde kortet mot Tromsø. For første gang siden seriestarten i fjor, brytes samarbeidet mellom Bjarnason og Ragnvald Soma - etter 42 kamper, melder Brann.no. Martin Andresen, Trond Fredrik Ludvigsen, Christian Kalvenes og Cato Guntveit er ute med skader.

Aalesund: Tor Hogne Aarøy er uaktuell på grunn av strekk i leggen.

Viking-Start

Avspark mandag 19.00

Viking: Thomas Pereira er ute i karantene, mens Jørgen Tengesdal er uaktuell på grunn av skade. Peter Kovacs er langtidsskadd.

Start: Bård Borgersen er skadd på grunn av nye sko. Bala Garba er langtidsskadd, mens Kristofer Hæstad er tilbake fra karantene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer