SUPERSTJERNER: Cristiano Ronaldo (t.v.) og Gareth Bale er verdens to dyreste fotballspillere. I kveld må superstjernene skinne om det skal slå underdogen og byrivalen Atletico. Foto: Javier Soriano / AFP / NTB Scanpix
SUPERSTJERNER: Cristiano Ronaldo (t.v.) og Gareth Bale er verdens to dyreste fotballspillere. I kveld må superstjernene skinne om det skal slå underdogen og byrivalen Atletico. Foto: Javier Soriano / AFP / NTB ScanpixVis mer

- Samarbeidet vi har er nær perfekt

Ronaldo digger Gareth Bale og Karim Benzema.

Real Madrid har et stort håp om å endelig kunne innkassere sin tiende mesterligatittel - den såkalte «La Decima».

For å gjøre det må byrival Atlético overvinnes i Lisboa i kveld.

Der føler Ronaldo seg meget vel.

- Det vil bli veldig spesielt å spille på Benficas bane. Det er en legendarisk stadion for alle i Portugal og for meg. Det er landet mitt og jeg er veldig glad for det, sa Ronaldo om å skulle møte Atlético på portugisisk gress.

- Nær perfekt
Men det er ikke bare gresset som får Ronaldo til å føle seg vel før lørdagens mesterligamøte. Han føler at det offensive kavaleriet i Real Madrid aldri har fungert bedre sammen.

- Det samarbeidet vi har er nær perfekt. Karim (Benzema) og Gareth (Bale) er fantastiske spillere og begge er i god form, sier 29-åringen.

Da Real Madrid hentet Bale fra Tottenham i fjor sommer, var mange skeptiske til hvordan de to dyre stjernene ville fungere sammen, men hovedpersonene selv virker tilfredse.

- Selvfølgelig snakker Gareth engelsk, noe jeg også gjør. Ikke alle gjør det. Derfor går vi så godt sammen. Vi har et godt samarbeid. Vi har blitt nære. Jeg liker ham som spiller, og jeg liker ham enda bedre som person, sier Ronaldo.

Mange tanker
Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti har tidligere vært med på å vinne Champions League to ganger med Milan. Likevel kan det se ut til at Atlético gir ham hodebry før lørdagens kamp.

- Det er mye som går gjennom hodet ditt før en slik kamp. Det er da det handler om å holde seg i ro, trene godt og gjøre det beste man kan, samtidig som man gir laget klare instrukser, sier italieneren.

- I stedet for å tenke på hva man skal si i taler før kampen, er mine tanker rettet mot taktikk og de instruksjonene jeg skal gi til spillerne. Hvordan de skal spille, legger han til.

Ancelottis triumfer med Milan kom i 2003 og 2007. Et eventuelt Champions League-gull i kveld vil bli hans andre trofé med Real Madrid.

Han ledet i april storklubben til topps i den spanske cupen etter finaleseier over erkerival Barcelona.

(NTB)