Samba for Schumacher

Michael Schumacher (31) kjører strake veien mot sin første VM-tittel siden 1995. I går gjorde han som den gangen - tok seieren i Sao Paulo. De seks siste sesongene har vinneren på denne banen blitt verdensmester.

- De sier at den som vinner i Melbourne og her, også vinner sammenlagt. Slik sett kan jeg bare slappe av, sier Schumacher, som tydeligvis slappet av tilstrekkelig på hytta i Trysil-lufta før sesongen. Nå har Ferrari-føreren to strake seirer. Erkerival Mika Häkkinen har brutt like mange ganger.

- Jeg er så skuffet at jeg ikke kan beskrive det, sa finnen før han forlot banen.

Gulldrømmen

Schumacher har nå 20 poengs ledelse på Häkkinen. Tilsynelatende betryggende. Drømmen om å vinne VM-gull for Ferrari - fabrikantens første på 21 år - kan gå i oppfyllelse denne sesongen. 9. april invaderer italienerne banen i San Marino for å se helten vinne på Imola-banen.

- Vi skal ha en enda bedre bil til Imola, lover Schumacher.

Det løftet bør han holde. I går tapte han mye tid på slutten av løpet.

- Jeg hadde et lite problem på slutten. Jeg vil ikke si hva det var. Derfor tok jeg det roligere, sier Schumacher, som til slutt var fire sekunder før Coulthard i mål.

Tropevarme

For 37. gang i karrieren ble Schumacher i går flagget først over målstreken i en Grand Prix-runde. Seieren i tropevarmen i Sao Paulo (45- 50 grader) var en taktisk triumf. I motsetning til konkurrentene - og hans eget valg før Melbourne-seieren - satset tyskeren på to pitstop. Mindre bensin på tanken gjorde bilen lettere. Fra tredjeplass ved start kjørte han forbi David Coulthard i starten og passerte Häkkinen i den første svingen på runde to av totalt 71. Han opparbeidet seg raskt ledelse. Og da Häkkinen måtte bryte etter 30 runder, var seieren ikke til å true.

- Vi har jobbet med starten vår. Det var lett å ta igjen Mika, og han ville ikke la meg slippe forbi så lett. Ganske underholdende, sa Schumacher etter at han hadde mottatt pokalen av Pelé.

  • Häkkinen har vunnet VM to år på rad - og to år i Brasil. Med to bilhavari på rad blir det vanskelig å vinne tre titler på rad, som den første siden Juan Manuel Fangio i 50-åra.

sindre.halkjelsvik@dagbladet.no