Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Samba!

Edilson var trollmannen, Luizao var den drepende målscoreren, og Rivaldo sikret seieren da Brasil i natt gikk til sitt 17. VM-sluttspill av 17 mulige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australia gleder seg til VM-omspill

Tyskland endelig VM-klare

Sao Luis nordøst i Brasil var byen som på lokalt nivå fikk feire den smule gjenreising av den stolte brasilianske landslagsfotballen.

Grunn:

Man våget rett og slett ikke å spille kampen verken i Rio eller Sco Paulo. For folket i Brasil har ikke vært nådige mot sitt landslag som før den siste runden lå på den utsatte fjerdeplassen i Sør-Amerika gruppa.

Der i landet skal man ikke slite for en VM-plass.

Men man kan frykte det verste. Slik brassene gjorde mot et Venezuela som kom til Sao Luis med fire strake seirer ispedd bare ett baklengsmål. For bare seier var godt nok om Brasil helt sikkert skulle slippe unna den avgjørende kvalifiseringskampen mot Australia.

Før 19 minutter var spilt var redselen erstattet med fest.

KONGE AV BANEN: Rivaldo fikset seieren da Brasil gikk til sluttspill i natt.Foto: SCANPIX
KONGE AV BANEN: Rivaldo fikset seieren da Brasil gikk til sluttspill i natt.Foto: SCANPIX Vis mer

Edilson var mannen som gjorde Luizao til dobbeltscorer i løpet av disse minuttene. Etter en drøy halvtime var han der igjen og gjorde fotballivet lett for Barcelonas Rivaldo (3-0).

Og når vi nevner at Juninho var frekkere, villigere og mer lettbeint enn på lenge skjønner du at det var en brasiliansk ansiktsløftning som fant sted der oppe i nord.

Til trener Scolaris elleville glede og lettelse på sidelinja.

Andreomgangen ble transport til Japan og Sør-Korea med Luizao i bar overkropp på benken. Da var spenningen større rundt gruppas femteplass som gir den siste sjansen mot Australia. Uruguay klarte det gjennom 1-1 mot gruppevinner (med 13 poeng) Argentina. Colombia, som slo VM-klare Paraguay 4-0 borte, var ett fattig plussmål til fra turen til Sydney.

KONGE AV BANEN: Rivaldo fikset seieren da Brasil gikk til sluttspill i natt.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart