STRÅLTE: Paul Pogba scoret to nye mål og assisterte ett mot Bournemouth. Dermed står franskmannen med sju målpoeng under Solskjær. Foto: Jason Cairnduff / Action Images
STRÅLTE: Paul Pogba scoret to nye mål og assisterte ett mot Bournemouth. Dermed står franskmannen med sju målpoeng under Solskjær. Foto: Jason Cairnduff / Action ImagesVis mer

Manchester United vant 4-1 mot Bournemouth

Sambafotball av Solskjærs menn: - Forskjellen er utrolig når noen har troen på deg

Ole Gunnar Solskjær med tre av tre seirer som United-manager etter festfotball på Old Trafford.

  • Man United - Bournemouth 4-1 (3-1)

Ole Gunnar Solskjærs knallstart som United-manager fortsetter etter at de røde djevlene knuste Joshua Kings Bournemouth 4-1 på Old Trafford.

Nok en gang viste de rødkledde fram blendende angrepsfotball anført av Paul Pogba og Marcus Rashford, som scoret to og ett mål.

Dermed står nordmannen med seiersrekka 5-1, 3-1 og 4-1 mot henholdsvis Cardiff, Huddersfield og Bournemouth etter tre kamper.

- Det er smått utrolig at det går an. Solskjær har forandret alt på tre kamper. De har scoret tolv mål på tre kamper, det har ikke Manchester United gjort siden 2011. Pogba er arkitekten utpå banen, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland etter kampen.

- De lager show i dag. Paul Pogba gjør den beste prestasjonen jeg har sett av en midtbanespiller i år. Det var feilfritt. Det er en nytelse å se fotball her igjen, sier tidligere United-spiller Owen Hargreaves til TV 2.

Solskjær var naturligvis en svært fornøyd mann etter kampen, og skrøt blant annet av Rashford, som vartet opp med en fantastisk assist til 1-0-målet.

- Marcus har vært i en helt annen klasse siden jeg kom. Arbeidskapasiteten hans er enorm, han jager og løper i bakrom. Han har alle sjanser i verden til å bli en toppspiller, sier Solskjær til Sky Sports.

Lukaku-spørsmålet

Superstjerna Paul Pogba har vært en av de fremste bidragsyterne til Solskjærs knallstart som Manchester United-manager.

Nå håper United-fansen at også Romelu Lukaku og Alexis Sánchez kan løfte spillet sitt, og mot Bournemouth var førstnevnte på benken etter å ha vært ute av kamptroppen i de to siste kampene av personlige årsaker.

I stedet valgte Solskjær å bruke Marcus Rashford, som scoret det første målet i 5-1-seieren mot Cardiff, på spissplass. Spisspørsmålet har i engelsk presse blitt omtalt som Solskjærs første «hodepine».

Før kampen skrøt nordmannen av engelskmannens potensial, samtidig som han sa at han kanskje kunne gi videre noe av «kløkten» i boksen som ga han kallenavnet «The Baby-faced Assassin».

Nettopp Rashford og Pogba skulle vise seg å være protagonistene da Solskjær tok sin tredje seier som United-sjef.

DOMINERTE: Marcus Rashford og Paul Pogba. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix.
DOMINERTE: Marcus Rashford og Paul Pogba. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer

Strålende angrepsspill

Allerede etter fem minutter vartet de to opp med et kunststykke av en scoring.

Rashford mottok ballen ved hjørnesparket. Unggutten spilte ballen forbi Nathan Aké, fintet unna Diego Rico med en dragning, og slo ballen inn på bakerste stolpe, hvor Pogba skled inn ballen i nettmaskene.

- Hvor bra var det av Marcus Rashford? Forskjellen er utrolig når noen har troen på deg. Fantastisk spill, skrev Gary Lineker på Twitter.

Etter 33 minutter spilt headet Pogba inn sin andre scoring for kvelden, sitt sjette målpoeng under Solskjær, noe som er tilsvarende det han produserte under José Mourinho i årets Premier League-sesong.

Rett før pause lå den tredje i nettet, og denne gangen var det Rashford som tegnet seg på scoringslista.

Anthony Martial slo ballen inn i boksen med utsida av foten. Der kastet Rashford seg fram og styrte 3-0 i nettet.

På overtid av første omgang reduserte Nathan Aké til 3-1 på en dødball.

Lukaku-scoring og utvisning

I andre omgang dalte tempoet noe, før det tok seg opp igjen etter timen spilt.

Etter 66 minutter ble Rashford spilt alene med keeper av Pogba, men Asmir Begovic reddet 21-åringens lobb. Deretter var Joshua King nære å redusere, men Eric Bailly kastet seg foran nordmannens skudd.

Med tjue minutter igjen på klokka ble Romelu Lukaku byttet inn, og bare to minutter seinere punkterte belgieren kampen etter å ha blitt spilt fram av Pogba.

Bare tre minutter seinere kunne Pogba også notert seg for hat trick, men franskmannens langskudd smalt i metallet.

Ti minutter før slutt fikk Solskjær et skår i gleden.

Eric Bailly gikk inn i en voldsom takling på Ryan Fraser, og ble vist det røde kortet av dommer Lee Mason.

Dermed ligger Manchester United på sjetteplass når vi går inn i 2019. Chelsea, som ligger på fjerdeplass og på Champions League-plass, ligger åtte poeng foran.