Samba'n er løs!

Alle tidligere karneval i hovedstaden blekner i forhold til festen som traff Oslo i nattetimene etter den historiske seieren. Oslo eksploderte i spontan samba-glede over den historiske fotballseieren.

Hvem sa at nordmenn ikke er i stand til å uttrykke følelser? Vedkommende burde ta seg en tur ut på Oslos paradegate kort tid etter at Norge skriver fotballhistorie. Tusenvis av overlykkelige fotball-elskere løp ut på gata for å feire, lite tydet på følelsesmessige hemninger. Borti tusen mennesker var samlet foran Stortinget i pur seiersglede. Flaggene vaiet, rakettene lyste opp himmelen, samba'n var løs! Sjelden har erværdige Eidsvolds plass opplevd en mer spontan og ekte feiring.

Æres den som æres bør

Folk skrek seg hese i lykkeutbruddene over de norske fotballheltene. Men ikke bare: da et lyst hode begynte å rope navnet på en kjent TV-kommentator gikk det ikke lang tid før flere hundre mennesker fikk det til å gjalle i Stortingets murvegger: ARNE SCHEIE, ARNE SCHEIE.

Opp Karl Johan kjørte bilene i kortesje, tutende, folk hang ut av vinduene med norske flagg. Helt uten frykt for reaksjoner fra øvrigheta.

En kjapp rundspørring på gata avslørte at det ikke bare var Oslo-borgerne som preget bybildet. Johnny fra Stavanger hadde tatt med seg flagget og forsøkte å få istand et sambatog oppover Karl Johan. Folk var ikke særlig vanskelige å be, for det er ikke hver dag trauste nordmenn får janteloven slengt midt i ansiktet på denne hyggelige måten. Selv engstelige eldre damer kunne trygt ta med seg håndveska ut i Oslo sentrum i natt. Den eneste risikoen de løp var at villt fremmede ville gi dem en klem. Miraklenes tid er ennå ikke over...

KORTESJE: Oslo eksploderte etter den historiske seieren. Hvem bryr seg om trafikkfaren?