Samboeren ga beskjed

Skihopperen Robert Johansson (32) ble omtalt som «barten fra Lillehammer» gjennom hele verdenscuphelga i Polen. Da han fjernet den forrige sesong, kom reaksjonene - også fra samboeren.

EN HERRE MED BART: Robert Johansson. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
EN HERRE MED BART: Robert Johansson. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

WISLA (Dagbladet): Robert Johansson har lagt bak seg en helg som gjør at han føler hoppsesongen har kommet OK i gang. Wisla i Polen var arrangør av sesongens to første verdenscuprenn.

Lørdag endte Johansson på 11. plass. Søndag ble han nummer 13. Viaplay-kommentator Petter Tenstad kalte nordmannen konsekvent for «barten fra Lillehammer» da han satte utfor i Adam Malysz-bakken.

- Den har blitt et fenomen. Jeg har hatt den i noen år og den er lei å bli kvitt, sier 32-åringen med et smil.

SKAPTE REAKSJONER: Slik så Robert Johansson ut i Hoppuka sist vinter. At han ikke hadde bart skapte reaksjoner. Foto: Geir Olsen / NTB
SKAPTE REAKSJONER: Slik så Robert Johansson ut i Hoppuka sist vinter. At han ikke hadde bart skapte reaksjoner. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Men ikke for det:

I den forrige Hoppuka i Tyskland og Østerrike stilte han uten bart. Da kom reaksjonene:

- Det var flere som mente at jeg forandret meg kraftig. Samboeren har aldri sett meg uten bart i «levende live» og syntes det var ganske rart. Men heldigvis mente hun jeg var kjekk da også. Da vet jeg det, hvis jeg bestemmer meg for å ta den.

PAR: - Samboeren syntes jeg var kjekk også uten bart, sier Robert Johansson. Her feirer han og Marlene Messel nyttårsaften i Garmisch-Partenkirchen i 2018. Foto: Geir Olsen / NTB
PAR: - Samboeren syntes jeg var kjekk også uten bart, sier Robert Johansson. Her feirer han og Marlene Messel nyttårsaften i Garmisch-Partenkirchen i 2018. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hvorfor valgte du å fjerne barten i en periode?

- Jeg hadde gått to år med maske (på grunn av corona). Jeg måtte bare få den fjernet. Det var deilig ikke å se ut som en lurvete bikkje som hadde vært ute i sprutregn. Men den vokste fort tilbake. Enn så lenge trives jeg med den.

Mer sportslig:

Hopperne skal ikke konkurrere i verdenscupen igjen før helga 25.-27. november i Ruka i Finland. Dette passer Johansson godt.

Forrige sesong måtte han plutselig avbryte på grunn av ryggtrøbbel. I sommer ble han operert for prolaps. Det innebærer at han ikke har fått så mange hopp som flere av konkurrentene gjennom sommeren og høsten.

- Jeg er greit fornøyd med starten. Det har vært en sommer med veldig få skihopp og spesiell oppladning til vinteren. To plasseringer innenfor topp 15 er greit, uten at det føles sinnssykt bra ut. Jeg har mer å gå på.

- Kjente du noe til ryggen?

- Nei, jeg merket ikke noen problemer. Men når du har slitt i over tre år går du og kjenner litt etter. Det er noe jeg jobber med å klare å legge fra meg.

I AKSJON: Robert Johansson kom på 11.- og 13.-plass i Wisla i helga. Foto: NTB
I AKSJON: Robert Johansson kom på 11.- og 13.-plass i Wisla i helga. Foto: NTB Vis mer

Helgas store hopper ble Polens Dawid Kubacki som vant begge rennene. Halvor Egner Granerud tok andreplass lørdag, mens Marius Lindvik kom på tredjeplass søndag.

- Kubacki hopper fantastisk på ski, påpeker Johansson.

- Han er rein teknisk og har selvtillit i hoppinga. Han var i kanonform i sommer og har klart å bevare formen. Det er imponerende.

TRIUMF: Dawid Kubacki fra Polen fikk en kjempestart på verdenscupen. Han vant begge rennene i Wisla i helga. Foto: AP/NTB
TRIUMF: Dawid Kubacki fra Polen fikk en kjempestart på verdenscupen. Han vant begge rennene i Wisla i helga. Foto: AP/NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer