SKILEGENDE: Per Elofsson har fått hjerneslag, og prøver å kjempe seg tilbake. Foto: Hans Arne Vedlog
SKILEGENDE: Per Elofsson har fått hjerneslag, og prøver å kjempe seg tilbake. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Per Elofsson

Samboerens fortvilte ord etter hjerneslaget

- Vi må ha tålmodighet, og det kommer til å ta tid, sier Per Elofssons samboer, Ida Backlund.

Det slo ned som ei bombe da den svenske skilegenden Per Elofsson (41) sto fram med sin sykdomshistorie mandag. På Instagram fortalte langrennsløperen med tre VM-gull at han fikk et hjerneslag for tre uker siden.

- Siden den gang har jeg knapt klart å gå på do. Jeg har enda mindre klart å skrive meldinger, fortalte Elofsson, som nå kjemper for å bli frisk igjen.

HOLDER MOTET OPPE: Ida Backlund har i ettermiddag lagt ut denne posten på Instagram.
HOLDER MOTET OPPE: Ida Backlund har i ettermiddag lagt ut denne posten på Instagram. Vis mer

Tirsdag ettermiddag fulgte samboeren Ida Backlund opp på Instagram. Hun forteller om en fortvilet kamp, og om hvordan livet har gått fra drøm til mareritt de siste ukene.

- Hvordan er det ikke livet kan forandres på noen uker, fra drøm til mareritt ... til drøm og så mareritt igjen, skriver hun.

Tre barn

Elofsson og Backlund bor sammen i Umeå. Han har to barn fra et tidligere forhold. I september fikk paret sitt første barn sammen.

- Sønnen vår er nå seks uker. For tre uker siden fikk mannen min, Per, et slag, forteller Bakclund.

- Vi hadde rukket å være hjemme i 14 dager fra sykehuset da sønnen vår ble syk. Gleden var som størst akkurat denne morgenen, men ble raskt byttet ut med en fryktelig følelse. Hjertet stoppet opp. Jeg havnet i ubeskrivelig sjokk og sorg over nesten å miste livskameraten min.

Backlund fortsetter:

- Akkurat nå er jeg så lykkelig og takknemlig for at han lever, for at det går framover, for at våre barn har det bra - og for den utrolig flotte støtten vi har fått. Først og fremst fra familiene våre, men også fra venner og personer rundt om i Sverige. Per er den fineste og sterkeste personen jeg vet om. Få personer har hans mentale kraft og styrke. Han er verdens beste pappa og forlovede. Jeg elsker ham av hele mitt hjerte, akkurat som han er. Alt kommer til å bli bedre, alt kommer til å bli bra. Det håper og tror jeg virkelig. Men vi må ha tålmodighet, og det kommer til å ta tid.

PÅ FØRSTESIDA: Per Elofsson er toppoppslaget i den svenske avisa Aftonbladet i dag.
PÅ FØRSTESIDA: Per Elofsson er toppoppslaget i den svenske avisa Aftonbladet i dag. Vis mer

Elofsson herjet i skisporet på begynnelsen av 2000-tallet. De tre VM-gullene tok han i henholdsvis Lahti og Val di Fiemme. Han måtte gi seg i 2005 på grunn av overtrening.

Etter den aktive karrieren har han vært ekspert for SVT, Viasat og Discovery.

- Ja, livet kan forandres, åpnet han Instagram-posten med mandag.

Under bildet har han fått utallige lykkønskninger, blant annet fra Magdalena Forsberg og Anders Södergren.

- Kom igjen, Per. Dette klarer du. Du er en fighter, brett opp ermene og sett deg mål. Men la det ta den tida det tar, skriver Södergren.

Sjef

Expressen skriver at samboeren Backlund er entreprenør og sjef for løshårsbedriften Rapunzel of Sweden. Tilstanden til Elofsson preger svenske medier i dag.

«Per Elofsson: Jag fick en stroke», heter det over hele førstesida på Aftonbladet. Avisa skriver at han får lykkønskninger fra Charlotte Kalla, som trekker fram at han er «en fighter».

Du kan lese alt om slag her.