UNDER SAMME TAK: Kevin Nolan har hatt Andy Carroll som husgjest de siste dagene, i dag ordnet de to tre poeng for Newcastle mot West Ham. Her sammen med Fabricio Coloccini (høyre).Foto: SCANPIX/AFP/BEN STANSALL
UNDER SAMME TAK: Kevin Nolan har hatt Andy Carroll som husgjest de siste dagene, i dag ordnet de to tre poeng for Newcastle mot West Ham. Her sammen med Fabricio Coloccini (høyre).Foto: SCANPIX/AFP/BEN STANSALLVis mer

Samboerparet ble superduo for Newcastle

Nolan og Carroll fikset tre poeng etter ei uke i samme hus.

||| (Dagbladet): West Ham - Newcastle 1-2.

Newcastle-stjerneskudd Andy Carroll har hatt en tøff uke utenfor fotballbanen, etter at han forrige helg ble siktet for overfall mot sin 18 år gamle eks-kjæreste.

Mandag ble han løslatt fra varetekt - med krav om at han måtte flytte inn hos Newcastle-kaptein Kevin Nolan og hans familie. Der bodde han i en dag før bilen hans ble nedbrent og garasjeporten nedtagget.

Til tross for støyen valgte manager Chris Hughton å bruke Andy Carroll i kampen mot West Ham i ettermiddag, og det viste seg å være en god avgjørelse.

Carroll serverte nemlig samboer Kevin Nolan da Newcastle utliknet, og sørget selv for seier med sin scoring i andre omgang.

- Jeg var aldri i tvil om at jeg kom til å velge det beste laget. Han er en spiller som fortsatt er i utvikling, vi kommer til å se ham bedre enn dette, men han kommer til å ha opp- og nedturer, sier Hughton om Carroll i et intervju med BBC etter kampen.

- Nolan og Carroll er to store og viktige spillere i laget. Kevin har et øye for mål, det viste han forrige sesong også, men dette er en tøffere liga å vise det i. Nå må vi bare få orden å hjemmeformen, sier Newcastle-manageren.

Kombinerte
West Ham tok ledelsen etter tolv minutter på Boleyn Ground, da Mark Noble slo en glimrende stikker til Frederic Piquionne. Piquionnes avslutning var svak, men endte til alt hell som en pasning til Carlton Cole, som styrte inn 1-0.

Men så var det duket for samboersamarbeid.

Hammers-ledelsen var bare ti minutter gammel da Andy Carroll headet ned til kaptein Kevin Nolan, som dunket inn utlikningen fra kort hold.

Og tjue minutter før slutt skulle altså Carroll fullføre kvelden med å avgjøre for laget sitt. Joey Barton slo et perfekt innlegg fra høyrekanten, og umarkert fra fem meter skal det mye til for at Carroll ikke treffer mål med hodestøtet.

TAKK FOR HJELPEN: Newcastle-kaptein Kevin Nolan er oppnevnt som støttekontakt for Andy Carroll, i dag fikk han selv hjelp av Carroll da han utliknet for Newcastle.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi
TAKK FOR HJELPEN: Newcastle-kaptein Kevin Nolan er oppnevnt som støttekontakt for Andy Carroll, i dag fikk han selv hjelp av Carroll da han utliknet for Newcastle.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi Vis mer

Det gjorde han også denne gangen, og stupende sørget han for at han og Kevin Nolan drar sammen hjem med tre viktige poeng i bagen.

Bråkmaker
Andy Carroll har også tidligere skapt overskrifter utenfor banen.

Høsten 2007 ble han og to andre spillere sendt hjem fra en U19-landslagssamling, etter at de ifølge Sky Sports var ute for seint i forkant av en kamp mot Romania.

I september 2008 ble han arrestert etter å ha angrepet en kvinne på en pub i Newcastle. Han erkjente politiets advarsel og slapp straffeforfølgelse. 15 måneder seinere ble han pågrepet etter et nattklubbslagsmål ifølge Eurosport, beskyldt for å ha knust et glass i ansiktet på en mann.

Spissen har også vært involvert i noen episoder på treningsfeltet, som manager Chris Hughton nok skulle vært foruten. 

I mars angrep han ifølge Newcastle Chronicle Steven Taylor i garderoben, og det endte med et slagsmål som kostet Taylor et kjevebrudd. Også Carroll måtte på sykehus, for å lege skader på hånda.

Bakgrunnen for slåsskampen skal ha vært krangling og bemerkninger om en kvinne.

For å skjule skadene på hendene spilte Carroll med hansker i den påfølgende kampen mot Doncaster, men da han noen dager etter dro på 50 Cent-konsert - var skadene tydelige. Bildet i Daily Mail viste en Newcastle-spiss med to bandasjerte hender.