Samboerparet stakk av med kongepokalene

Tok hvert sitt NM-gull og hver sin kongepokal.

DOBBELT GULL OG DOBBEL KONGEPOKAL: Christina Vukicevic og Andreas Thorkildsen tok hvert sitt NM-gull og hver sin kongepokal i Sandnes søndag.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .
DOBBELT GULL OG DOBBEL KONGEPOKAL: Christina Vukicevic og Andreas Thorkildsen tok hvert sitt NM-gull og hver sin kongepokal i Sandnes søndag.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix .Vis mer

|||Andreas Thorkildsen (87,10 i spyd) og Christina Vukicevic (13,11 på 100 meter hekk) fikk kongepokalene i friidretts-NM søndag.

Thorkildsen overbeviste med 87,10 meter i NM-finalen i spyd, men helt fornøyd var han likevel ikke, for det manglet litt på å nå 90-metersgrensen nok en gang.

— Det var veldig gode forhold her, og jeg åpnet bra, men jeg skal ikke benekte at jeg gjerne skulle ha dratt på litt til, sa Andreas Thorkildsen til NTB etter at NM i Sandnes var over søndag.

Han var i en klasse for seg og vant med 15,5 meter, og det var aldri noen tvil i juryen om at han fortjente kongepokalen. Den fikk han for femte gang, og det satte en ekstra spiss på utdelingen at samboer Christina Vukicevic fikk pokalen på kvinnesiden. Det var Bislett-NM i 2006 om igjen, på en måte, for da fikk de også de gjeve kongepokalene sammen.

— Det var små tekniske ting som gjorde at det ikke ble litt lenger i dag, men når det er sagt vil jeg gjerne legge til at kastingen min var helt grei, sa Thorkildsen etter oppvisningen.

— Jeg skal gjerne innrømme at et kast på over 90 meter fristet i dag, for forholdene med mye medvind var så gode som vi kunne få dem, men i dag gikk ikke det, fortalte EM-vinneren fra Barcelona.

Fortsatt motivert
Andreas Thorkildsen har vunnet så å si rubb og rake av det han har stilt opp i denne sesongen. I den interne kampen mot finske Tero Pitkämäki står han med 8-1 i seirer. Han sikret seg EM-gullet etter en knallhard og spennende duell mot Matthias De Zordo, og han tok hjem seieren i Diamond League.

— Jeg gleder meg til kastingen i Brussel kommende fredag, så motivasjonen er fortsatt på topp selv om det har vært en lang sesong. I Brussel har jeg ikke gjort det noe bra de to siste årene, så målet er å få opp et skikkelig kast der, selv om banen ikke er bygd for de lengste kastene, sa Thorkildsen med et smil etter at nok et NM-gull var i havn.

Etter Brussel gjenstår bare en konkurranse, og det er verdensseriefinalen i Split, men da er det også slutt.

Han står med 90,37 meter som årsbeste. Det resultatet fikk han opp i elitestevnet i Florø 29. mai, og med en slik åpning ventet mange at det skulle komme mange 90-meterskast utover i sesongen. Slik ble det ikke.
Stabil
— Kroppen føles bra nå, så det kan bli en artig sesongavslutning. Lysten til å kaste skikkelig langt er til stede i fullt monn, sa Thorkildsen til NTB.

Han sa også at han har vært gjennom en sesong som nesten har vært for stabil, men han la ikke skjul på at han er fornøyd med det han har prestert.

— Jeg har truffet i de konkurransene der det har vært viktigst, og jeg er utrolig fornøyd med det, sa Thorkildsen, som var på plass på NM-arenaen allerede lørdag. Da hentet han bonussjekken fra EM på 100.000 kroner.

— Jeg føler ikke at jeg, rent teknisk, har fått ut det jeg er god for denne sesongen. At jeg slår Tero (Pitkämäki) 8-1 i konkurranser synes jeg ikke er noe å slå i bordet med, for han har ikke fått til den sesongen han håpet på, sa Thorkildsen.

Han står snart foran en liten ferie. Oppkjøringen til 2011-sesongen, med VM i sørkoreanske Daegu som høydepunktet, starter først i november.

(NTB)