Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Samdahl-skade kan skape EM-trøbbel for Hedin

Resten av sesongen i fare.

SKADD PLAYMAKER: Det er usikkert om Vegard Samdahl blir klar til EM i januar, etter at han pådro seg en kneskade i helga. Foto: AP
SKADD PLAYMAKER: Det er usikkert om Vegard Samdahl blir klar til EM i januar, etter at han pådro seg en kneskade i helga. Foto: AP Vis mer

|||Håndballandslagets spillefordeler Vegard Samdahl er kneskadd. Han kan være ute av spill i mange måneder.

- Jeg snakket med ham søndag. Han fikk skaden i en kamp for Wisla-Plock (Polen). Han skal til Norge med det første. Da får vi svaret om det er korsbånd eller leddbånd som er skadd, sier landslagstrener Robert Hedin til NTB.

Samdahl gjorde en bra VM-jobb for Norge. Han er nå minimum uaktuell i seks uker. Dermed spiller han ikke supercupen i Tyskland.

I verste fall går hele sesongen.

- Jeg er veldig ivrig etter å få Børge Lund inn i troppen. Han har spilt mye for Kiel inntil i helgen. Da sto han over mot Barcelona på grunn av en mindre skade. Lund er en spillende playmaker og er god både i forsvar og angrep.

Må Samdahl droppe Østerrike-EM i januar, omskoleres trolig en rutinert bakspiller til spillefordeler som backup for Lund.

Tirsdag er det nøyaktig er år siden Robert Hedin startet i jobben. Han overtok etter Gunnar Pettersen. Zvonimir Serdarusic var førstevalg, men takket nei. Da var veien åpen for Hedin.

Laget hans var svært nær en VM-semifinale i Kroatia. Men sjansen ble kastet bort i hektiske sluttsekunder mot Polen (30-31-tap).

- Sportslig har det gått ganske bra. VM var bra, og vi er klare for EM. Jeg er imponert over hvordan det jobbes i klubbene i Norge. Det lover bra for framtiden, sier Hedin.

Supercupen spilles 29. oktober til 1. november. Der venter Tyskland, Danmark og Sverige.

I EM har Norge havnet i gruppe med Kroatia, Russland og Ukraina.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling