Samdal får skylda for Bjørgen-svikt

Marit Bjørgen trent seg i senk midt i sesongen, mener Skofterud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Marit Bjørgen sto over da jentene gikk 10 km skøyting i NM i går. Hun er ikke i form og fryktet belastningen.

Lagvenninne Vibeke Skofterud tror hun vet hvorfor den tidlige VM-dronningens har problemer: Treningsopplegget Bjørgen har fått av Svein Tore Samdal.

- Jeg skjønner ikke at Bjørgen ikke skjønner hva som er galt. Det er tydelig hva hun sliter med. Hun har trent seg helt ned. Og det er jo Svein Tore Samdal som er ansvarlig for treningene hennes, sier Skofterud til VG i dag.

27-årige Bjørgen har tidligere landslagssjef Samdal som personlig trener, og opplegget innebærer tøffe intervall- og hardtrening i bolker - også i sesongen.

Ble advart før touren

Skofterud og resten av landslaget har gått bort fra praksisen, og Skofterud mener kroppen bare blir død av hardkjøret mellom renn. Hun får støtte av Egil Kristiansen, tidligere Samdal-assistent og nå trener for kvinnelandslaget.

Kristiansen sier til VG at Bjørgen ble advart før hun gikk i gang med en tøff treningsperiode før Tour de Ski, arrangementet hun til slutt reiste hjem fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer