Samdal og Kristiansen møtes

Samdal og Kristiansen kranglet under VM.

Under ski-VM i Sapporo kranglet de offentlig gjennom mediene. Nå setter Egil Kristiansen og Svein Tore Samdal seg ned for å prate.

Landslagstrener i kvinnelangrenn, Egil Kristiansen, har avtalt et snarlig møte med gamletrener Svein Tore Samdal. Tema: Hvordan få Marit Bjørgen tilbake i toppform?

Etter en sesong med både opp og nedturer, lurer både Marit Bjørgen selv og apparatet rundt henne på hva som ikke har fungert slik som ønsket den siste tiden.

Landslagstrener Egil Kristiansen forsøker å legge minst mulig prestisje og konflikt inn i situasjonen.

- Jeg er opptatt av å få til en best mulig dialog rundt det som er lagt ned av trening tidligere, og sammen finne ut hva som kan fungere videre. Jeg har avtalt et møte med Svein Tore (Samdal) for sammen med han og Marit finne svar på mest mulig. Akkurat nå er jeg i ferd med å gå gjennom treningsdagbøkene fra de tre siste sesongene for å se på hva som har vært gjort i de forskjellige periodene. Hva har fungert, intensitet og belastning i øktene, og hvordan har prestasjonene vært, sier Kristiansen til Adresseavisen.

(NTB)

BLE UENIGE OM BJØRGEN: Svein Tore Samdal var tidligere hovedtrener med Egil Kristiansen som assistent. Da Samdal sluttet ble de uenige om Marit Bjørgens trening. Foto: Scanpix
BLE UENIGE OM BJØRGEN: Svein Tore Samdal var tidligere hovedtrener med Egil Kristiansen som assistent. Da Samdal sluttet ble de uenige om Marit Bjørgens trening. Foto: Scanpix Vis mer
TO MISLYKKEDE MESTERSKAP: Marit Bjørgen ble syk i OL med Samdal og lyktes heller ikke VM med Kristiansen som trener.