Samelandslaget vil med i FIFA

Det samiske fotballforbundet vil møte Per Ravn Omdal for å få godkjennelse til at forbundet kan søke medlemskap i FIFA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi trenger først og fremst godkjennelse fra det norske og svenske fotballforbundet. Et positivt svar kunne bety enormt mye for både interesse og rekruttering, sier forbundsleder Svein Ole Sandvik til niso.no.

Det samiske forbundet satser først på å få godkjennelse fra Norges Fotballforbund. Skulle responsen være positiv, er det større sjanse for et ja i Sverige.

- Våre spillere er aktive i det norske seriesystemet, og vi ønsker et tett samarbeid med kretsene og Norges Fotballforbund. Men i landskamper håper vi å kunne spille med vårt eget flagg på brystet, sier Sandvik.

Det er flere spillere som er aktuelle for Samelandslaget i de øverste divisjonene i Norge. Tromsø-brødrene Leif Arne og Jan Egil Brekke er blant de som tidligere har spilt kamp på det samiske landslaget _ Sapmi.

Det samiske fotballforbundet har allerede vært i kontakt med FIFA, som har bedt forbundet følge samme prosedyre som Grønland og Færøyene. Disse måtte først søke godkjennelse fra det danske fotballforbundet DBU, og fikk senere en tre års prøveperiode av FIFA.

(Dagbladet.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer