Samisk konge jakter V75-seier

Dagfinn Aarum sulten på verdensrekord og Sørlandets 3-års Cup i løpet av ett døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gonagas betyr konge på samisk. Hjemme på gården Bråtan i Trøgstad i Østfold kjemper lørdagens V75-favoritt Gonagas om kongetronen med pappa Ulsrud Igel,som foreløpig nekter plent å gi slipp på den. Far og sønn er slående like for øyet. Lørdag kan Gonagas kopiere Ulsrud Igel, som Sørlandets 3-års Cup for sju år siden.

Med ekstra jackpotpenger ligger det minst 46 millioner kroner i potten til en spiller som løser V75-rebusen aleine. Her kan du klikke deg inn og levere kupongen som traveksperten i Dagbladet.no har studert seg fram til.

- Faktisk er Gonagas og faren Ulsrud Igel så like at min bror Fredrik tok feil hest da han skulle trene  mens jeg var på ferie, sier eier, trener og oppdretter Jan Erik Minge til Dagbladet.no.

- Han selet på Ulsrud Igel og trodde det var Gonagas, humrer treneren.

Heller Konge enn pølse

- Hvorfor heter hesten Gonagas, som betyr konge på samisk?

- Jeg fikk et innfall da jeg holdt et hovslagerkurs i Hammerfest. Vi kjørte forbi et sted som heter Skaidi. Der kom helsøsteren til Gonagas til verden. Da bestemte jeg meg for at heretter skulle alle hestene mine ha samiske navn. De klinger bra og har en betydning, akkurat som indianernavn. Egentlig hadde jeg lyst til å kalle Gonagas for Marfi, men det betyr pølse. Heldigvis, får vi si, ble det Gonagas i stedet for, ler eier og trener Jan Erik Minge som jobber som hovslager til daglig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer