Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Samler inn hundrelapper for å finne en ny Magnus

Sjakkforbundet vil utvikle nye mesterspillere.

LETER ETTER ARVTAKERE: Her spiller Magnus Carlsen det fjerde VM-partiet i Sotsji. Hjemme i Norge startes letingen etter nye, unge og lovende spillere. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LETER ETTER ARVTAKERE: Her spiller Magnus Carlsen det fjerde VM-partiet i Sotsji. Hjemme i Norge startes letingen etter nye, unge og lovende spillere. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Norges Sjakkforbund (NSF) vil utvikle en ny Magnus Carlsen og starter opp en god, gammeldags kronerulling for å få fart i jobben.

Inspirert av Magnus Carlsens mange suksesser vil NSF satse på å utvikle framtidens mesterspillere.

I en pressemelding heter det at det gror av sjakktalenter på skoler og i ungdomssjakk land og strand rundt. NSF vil gi alle disse ivrige unge sjakkspillerne muligheter til å utvikle sitt talent videre.

Denne jobben koster penger.

Norges Sjakkforbund ble stiftet for 100 år siden og har rundt 3000 medlemmer i 112 klubber landet rundt. Forbundet mottar ingen form for fast offentlig støtte, og sjakken i Norge baseres i hovedsak på medlemsinntekter.

Forbundet utfordrer alle sjakkinteresserte til en 100-kronersrulling, som varer fra denne uken og til én uke etter at VM-duellen mellom Magnus Carlsen og Viswanathan Anand er over.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling