LETER ETTER ARVTAKERE: Her spiller Magnus Carlsen det fjerde VM-partiet i Sotsji. Hjemme i Norge startes letingen etter nye, unge og lovende spillere. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LETER ETTER ARVTAKERE: Her spiller Magnus Carlsen det fjerde VM-partiet i Sotsji. Hjemme i Norge startes letingen etter nye, unge og lovende spillere. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Samler inn hundrelapper for å finne en ny Magnus

Sjakkforbundet vil utvikle nye mesterspillere.

Norges Sjakkforbund (NSF) vil utvikle en ny Magnus Carlsen og starter opp en god, gammeldags kronerulling for å få fart i jobben.

Inspirert av Magnus Carlsens mange suksesser vil NSF satse på å utvikle framtidens mesterspillere.

I en pressemelding heter det at det gror av sjakktalenter på skoler og i ungdomssjakk land og strand rundt. NSF vil gi alle disse ivrige unge sjakkspillerne muligheter til å utvikle sitt talent videre.

Denne jobben koster penger.

Norges Sjakkforbund ble stiftet for 100 år siden og har rundt 3000 medlemmer i 112 klubber landet rundt. Forbundet mottar ingen form for fast offentlig støtte, og sjakken i Norge baseres i hovedsak på medlemsinntekter.

Forbundet utfordrer alle sjakkinteresserte til en 100-kronersrulling, som varer fra denne uken og til én uke etter at VM-duellen mellom Magnus Carlsen og Viswanathan Anand er over.

(NTB)