STØTTE: Blomster og fotballdrakter er lagt ned på stedet der en Djurgården-supporter døde før Allsvenskankampen mellom Helsingborg IF og Djurgårdens IF på Olympia søndag ettermiddag. Djurgårdens supporterklubb «Järnkaminerna» skriver i en epost til svenske Aftonbladet at de vil bistå familien som best de kan i den vanskelige tiden. Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
STØTTE: Blomster og fotballdrakter er lagt ned på stedet der en Djurgården-supporter døde før Allsvenskankampen mellom Helsingborg IF og Djurgårdens IF på Olympia søndag ettermiddag. Djurgårdens supporterklubb «Järnkaminerna» skriver i en epost til svenske Aftonbladet at de vil bistå familien som best de kan i den vanskelige tiden. Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpixVis mer

Samler inn penger til de etterlatte etter supporterdrapet i Sverige

Målet er én million.

(Dagbladet): Det var søndag ettermiddag at tragedien inntraff. En 43 år gammel Djurgården-supporter og firebarnsfar ble grovt mishandlet forut for serieåpningen mellom Djurgården og Helsingborg, og omkom av skadene han pådro seg.

I etterkant av hendelsen har det strømmet på med både kondolanser og hilsener fra hele Sverige. Nå har også Djurgårdens supporterklubb begynt å samle inn penger til de etterlatte.

- Ny hverdag Under en ishockey-kamp mellom Djurgården og Örebro i går ble det samlet inn over 170 000 svenske kroner.

Djurgårdens supporterklubb «Järnkaminerna» skriver i en epost til svenske Aftonbladet at de vil bistå familien som best de kan i den vanskelige tiden.

- Vi er fullt klare over at penger og materielle ting ikke spiller noen rolle akkurat i dag eller i den nærmeste tiden, men vi håper at denne innsamlingen kan hjelpe familien når de skal ta fatt på en ny hverdag og regninger skal betales. Familien har ikke bare mistet en elsket far og ektemann, men også en person som forsørget sin familie, skriver de.

De forteller videre at de også vil sette igang en kampanje hvor folk kan donere penger per sms og håper på bred oppslutning. Målet er i første omgang å samle inn én million kroner.

- Vi henvender oss naturligvis til alle «djurgårdare» ute i landet, men vi setter selvsagt pris på bidrag fra personer som har sympatier med andre lag og som aldri vil at noe slikt skal skje igjen. Vi vil rette en stor takk til alle som har donert, og en spesielt stor tak til den Örebro-supporteren som sjenket 500 kroner, skriver Järnkaminerna.

Mulig markering Christian Kjellsen, talsmann for Klanen, er klar på at noe slikt aldri skal kunne skje.

- Det er selvfølgelig en tragedie. Det er en menneskerett å gå på fotballkamp uten å bli slått ned og drept, sier han til Dagbladet.

Han forteller også at Klanen har vært i kontakt med flere Djurgården-supportere etter det tragiske dødsfallet, og at det muligens blir en slags markering under helgas Tippeliga-oppgjør mot Bodø/Glimt.

- Vi har sendt en e-post til de vi kjenner der borte. Vi får se om vi ikke får kommet med en liten markering på søndag, sier Kjellsen.

Mistenkt varetektsfengslet 28-åringen som er mistenkt for å ha forårsaket en 43-årig fotballsupporters død ble onsdag varetektsfengslet i Helsingborg.

Opprinnelig var han siktet for grov vold som førte til en annens død, men siktelsen er redusert ved at «grov» er fjernet.

Tiltale i saken skal utferdiges senest 16. april.

Den 28-årige Helsingborg-supporteren møtte til det lukkede fengslingsmøtet tildekket av et blått pledd. Han benekter straffskyld og hevder at han aldri har hatt til hensikt å skade noen.

Fortsatt foreligger ingen rettsmedisinsk uttalelse om dødsårsaken for den 43-årige Djurgården-tilhengeren som døde etter å ha blitt utsatt for vold i timene før serieåpningen i Allsvenskan søndag.

- Obduksjonen vil skje i løpet av kort tid, sa politisjef Mats Olsson onsdag.